search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35
MENU CLOSE

«Froggyland»: Το απίστευτο μουσείο… βατράχων στην Κροατία (Photos)

29.07.2016 07:02
«Froggyland»: Το απίστευτο μουσείο... βατράχων στην Κροατία (Photos)  - Media

Τα μουσεία πολλές φορές μπορεί να είναι βαρετά, αλλά όχι αυτό το μουσείο στην Κροατία.

Το μουσείο Βατράχων «Froggyland», στην παραθαλάσσια πόλη Σπλιτ, «φιλοξενεί» πάνω από 500 βατράχια.

Τα αμφίβια διατηρούνται μέσω ταρίχευσης και «ποζάρουν» σε μια ποικιλία σκηνών που δείχνουν ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως ένας αγώνας τένις ή μια επίσκεψη στον γιατρό.

 

Άλλες σκηνές που συμπεριλαμβάνονται στο μουσείο είναι ένα τσίρκο βατράχων, μια τάξη γεμάτη με…«αμφίβιους» μαθητές και φυσικά βατράχια να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα – να αράζουν σε μια πισίνα.

Τα βατράχια διατηρήθηκαν από τον Ούγγρο Ferenc Mere, o οποίος ταρίχευσε πάνω από 1000 βατράχια μεταξύ του 1910 και 1920.

Ο Mere ήταν, προφανώς, μεγάλος φαν των βατράχων και ανέπτυξε μια νέα, ιδιαίτερη τεχνική που διατηρούσε τα βατράχια  για πάρα πολύ καιρό μετά τον θάνατό τους.

Ο ιδιοκτήτης του μουσείου Ivan Medvesek, 69 ετών, δήλωσε: « Ο Ferek Mere έφτιαξε το αριστούργημα του με έναν μυστικό τρόπο που ακόμα παραμένει άγνωστος – ταρίχευσε τα βατράχια μέσω του στόματος χωρίς να καταστρέψει κανένα μέρος του σώματός τους».

Θεωρείται ότι ο Mere πέρασε τα παιδικά του χρόνια κοντά σε έναν μεγάλο βάλτο γεμάτο από βατράχια.

Η  ταρίχευση έγινε μεγάλη μόδα στα τέλη του 19ου αιώνα και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Βρετανία. Ο Κάρολος Δαρβίνος και η Βασίλισσα Βικτώρια ήταν γνωστοί «φανς».

Η ταρίχευση αμφίβιων θεωρείται απίστευτα δύσκολη και ακόμα και οι σημερινοί ταριχευτές τείνουν να μην επιχειρούν να δουλεύουν με τα μικρά, γλοιώδη πλασματάκια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35