search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:54
MENU CLOSE

Βρέθηκε πτερύγιο στην Τανζανία που πιθανότατα ανήκει στην μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines

29.07.2016 13:36
Τανζανία: «Ποδοσφαιρικό» ντου άγριων μελισσών σκορπάει τον τρόμο σε παίχτες και οπαδούς (Photos/Video) - Media

 

Οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε στην Τανζανία να προέρχεται από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014, ύστερα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες από τη Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας της Αυστραλίας.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις αναλύσεις «προκειμένου να αξιολογήσουν τις πληροφορίες μπορούν να εξαχθούν» από το κομμάτι που έχει βρεθεί. Μέχρι στιγμής, ένα εύρημα έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από εξαφανισμένο Boeing-777, ενώ τέσσερα ακόμα θεωρείται “σχεδόν βέβαιο” ότι προέρχονται από το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το εύρημα, ωστόσο, δεν επαρκεί για την διεύρυνση της ζώνης έρευνας καθώς το σημείο που εντοπίστηκε συνάδει με τη θεωρία ότι κομμάτια που αεροσκάφους παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και επαληθεύει την περιοχή όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η Κίνα, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν επιβεβαιώσει ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ανασταλεί μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στα εναπομείναντα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκτός κι αν προκύψουν νέες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία όπου θα μπορούσε να έχει καταπέσει το αεροσκάφος.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το αεροσκάφος θα εντοπιστεί στην περιοχή έρευνας που απομένει», δήλωσε ο Τσέστερ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες, κυρίως Κινέζους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52