search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Η αντιτρομοκρατική του Βελγίου πρόλαβε «χτύπημα» – Συνελήφθησαν δυο αδέλφια

30.07.2016 09:22
Ο «Άγιος Βασίλης» πήγε σε γηροκομείο και πιθανώς έκανε «δώρο» κορωνοϊό σε 118 ανθρώπους - Media

 

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία καθώς σε βάρος τους υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία πρόκειται για τους αδελφούς Νουρεντίν, 33 ετών και Χάμζα Χ. (το επώνυμό τους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα). Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από έρευνες που πραγματοποίηθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε σπίτια στην περιοχή της Μονς και της Λιέγης.

“Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτει ότι υπήρχαν σχέδια για επιθέσεις στο Βέλγιο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο αδελφοί θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει αν θα παραταθεί η κράτησή τους και πέραν των αρχικών 24 ωρών.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επτά έρευνες σε σπίτια στην περιοχή της Μονς και ερεύνησαν επίσης άλλο ένα σπίτι στη Λιέγη, χωρίς να βρεθούν σε αυτά όπλα ή εκρηκτικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10