search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:38
MENU CLOSE

Ρωσική Ομοσπονδιακή Πληροφοριών: Μολυνθήκαμε από κακόβουλο λογισμικό

30.07.2016 15:53
Οργή στη Ρωσία: «Προβοκάτσια» η ομολογία πράκτορα για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι, λέει η FSB - Media

 

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα πως τα δίκτυα υπολογιστών 20 οργανισμών, περιλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών και αμυντικών εταιριών, έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό σε αυτό που χαρακτήρισε ως στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε πως το κακόβουλο λογισμικό και ο τρόπος που επηρεάστηκαν τα δίκτυα μοιάζει με εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που εντοπίστηκαν στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, Η υπηρεσία δεν ανέφερε ποιον υποπτεύεται ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις.

“Πληροφοριακή τεχνολογία κυβερνητικών υπηρεσιών, επιστημονικοί και στρατιωτικοί θεσμού, εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας και άλλες οντότητες που ανήκουν σε κρίσιμης σημασίας υποδομές έχουν επηρεαστεί”, ανέφερε ανακοίνωση του FBI στην ιστοσελίδα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36