search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Aνθιμος για έφοδο αντιεξουσιαστών: Το λόγο έχουν πλέον δικαιοσύνη και κοινωνία (Video)

31.07.2016 11:51
Μητροπολίτης Άνθιμος για τους δύο στρατιωτικούς: Είναι αιχμάλωτοι σε καιρό πολέμου - Media

 

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.

 «Δεν το χωρά ο νους μου ότι την ώρα που λειτουργούσαμε πήγαν 25-30 άνθρωποι, από τους λεγόμενους αναρχικούς, στο Μητροπολιτικό Ναό- και στο παρελθόν έκαναν κι άλλα- για ένα θέμα που έχει λυθεί από τη δικαιοσύνη και που ανήκει στην Εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Έχουν τη διάθεση να το καταστρέψουν και να μην προχωρήσει το έργο της Μητρόπολης που θα βοηθήσει τόσο κόσμο.

Ο,τι μπόρεσαν έσπασαν, κατέστρεψαν, η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε μερικούς. Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Κι εγώ που είμαι μιας ηλικίας έχω ζήσει πολλά πράγματα. Αν είναι από εχθρό που θέλει να μας κυριεύσει ισχύει άλλη αντίσταση. Αν είναι όμως σε αυτή την εποχή, σε αυτό τον πολιτισμό, καταστρέφουμε και προσβάλλουμε την Εκκλησία. 30 Ελληνόπουλα βρήκαν τη δύναμη να προσβάλλουν, να σπάσουν, να καταστρέψουν στο Μητροπολιτικό Ναό. Πριν από έξι περίπου μήνες όταν εισέβαλαν άγνωστοι στα γραφεία της Μητρόπολης έκαναν ζημιές αξίας 35.000 ευρώ. Η Εκκλησία είναι στόχος και μερικοί θα προσπαθούν να γκρεμίζουν εις το όνομα του διαβόλου. Προσευχόμαστε ακόμη και για τους εχθρούς μας.

Πριν από μερικές ημέρες είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ζήτησε να έρθει στο Μητροπολιτικό Ναό να προσκυνήσει και να παραμείνει για μια περίπου ώρα. Ηρθε από το Άγιον Όρος, και επισκέφθηκε το Ναός μας ο πρώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Κι εμείς, αυτό το Ναό, νομίζουν ότι μπορούν να εκδικηθούν. Το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική κοινωνία. Λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά η πληγή είναι μεγάλη. Ο Ναός είναι ένα σύμβολο. Θα τα διορθώσουμε. Ο Θεός βοηθός, να μας συγχωρήσει και να συγχωρήσει και αυτά τα άτομα».

«Θα φτιάξουμε Ιδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχότων»

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο λόγο που κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»: «Στη Μητρόπολη δόθηκε από το δημόσιο ένα οικόπεδο που ήταν εγκαταλελειμμένο και πήγαμε να αρχίσουμε το έργο για το Ιδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων με 150 κλίνες, αλλά μπήκαν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που ήταν μέσα στο οικόπεδο κι εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα επί 8-10 μήνες. Τελικά το κράτος με δικαστική απόφαση και αστυνομική αποφάσισε να τους διώξει όπως έπραξε κι από άλλα τέτοια ακίνητα. Θέλουν να κρατήσουν αυτό το οικόπεδο που ανήκει στο δημόσιο και το οποίο παραχώρησε για 45 χρόνια στη Μητρόπολη για το Ιδρυμα».

Πηγή:vimaorthodoxias.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57