search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:47
MENU CLOSE

Βούτσης: Η δίκη των πραξικοπηματιών τελείωσε σε ένα χρόνο – Πρέπει να εκκαθαριστεί η υπόθεση της Siemens

31.07.2016 12:38
Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

 

«Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα στη διαδικασία προσδιορισμού ευθυνών υπαιτίων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σύστημα από αυτή τη σαφέστατα διαχρονική διαπλοκή» υπογραμμίζει ό πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας με νόημα ότι η δίκη των πραξικοπηματίων τέλειωσε σε ένα χρόνο και μάλιστα μέσα στις συνθήκες του 1975.

Σχολιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στη “Realnews”, ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά, φαίνεται το μέγεθος της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής υποκρισίας, που παρακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή το εγχείρημα, να εγκλωβιστεί η χώρα στο περίφημο πρόγραμμα των διαδοχικών μνημονίων». Σημείωσε ότι η εξαρχής πρόταση των στελεχών της FΕD και του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους δεν υλοποιήθηκε για να μην έχουν επιπτώσεις οι τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας θέση την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ομνύοντας την περίφημη «βιωσιμότητα του χρέους».

Καθοριστικές οι γερμανικές εκλογές

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τη θέση της Ελλάδας εντός του, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον» ενώ μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του 2017, θα έχουν οροθετηθεί απολύτως οι σαφείς διαχωριστικές πάνω στις πολιτικές και τις κεντρικές επιλογές αναφορικά με τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα- μνημόνιο αλλά και τη γενικότερη πολιτική διεξόδου της ΕΕ από μια πολύπλευρη κρίση .

Επιπλέον, θεωρεί ότι «η Ευρώπη έχει φθάσει στα όρια της από όταν η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ οδηγούσε νομοτελειακά σε ανισότητες και αποκλίσεις και όταν τα άτυπα όργανα (π.χ. eurogroup) είχαν το πάνω χέρι σε σχέση με τα εκλεγμένα».

Σε ό,τι αφορά τις παλαιότερες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ περί υποκλοπών, ο πρόεδρος της ΒτΕ δηλώνει με παρρησία ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις των κρατικών Αρχών δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ότι αφορά ενδεχόμενες , άλλου τύπου, παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές.

Τέλος για το άνοιγμα που επιχειρείται ενόψει του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι η λειτουργία του κόμματος, και η κουλτούρα του, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση τάσεων. Προϋποθέτει, όμως, συμπληρώνει αποφασιστικά βήματα ώστε να μην εκλαμβάνεται και να μην λειτουργεί ως ένα «κόμμα – συνισταμένη τάσεων».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:47