search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Το Τόκιο έχει για πρώτη φορά γυναίκα κυβερνήτης

31.07.2016 14:33
Το Τόκιο έχει για πρώτη φορά γυναίκα κυβερνήτης  - Media

 

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας εξέλεξαν για πρώτη φορά σήμερα γυναίκα κυβερνήτη της πόλης τους.

Η Γιουρίκο Κόικε, η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, υπερίσχυσε του Χιρόγια Μασούντα, πρώην γραφειοκράτη και μέλους, όπως και η ίδια, του κόμματος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, και του φιλελεύθερου δημοσιογράφου Σουντάνο Τοριγκόε, σύμφωνα με έξιτ πολ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης NHK.

Η 64χρονη Κόικε προκάλεσε την οργή του τοπικού παραρτήματος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) του Άμπε όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη θεση του κυβερνήτη του Τόκιο προτού λάβει την έγκρισή του. Το LDP υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μασούντα, 64 ετών, πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Ιβάτε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του NHS, ο Μασούντα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με τρίτο τον 76χρονο Τοριγκόε που υποστηρίχθηκε από πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14