search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:52
MENU CLOSE

«Καταληψίας» ο Μίκης Θεοδωράκης

09.06.2011 06:54
«Καταληψίας» ο Μίκης Θεοδωράκης - Media

Μπροστά από ένα πανό με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα» στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.

Μπροστά από ένα πανό με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα» στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.

Σε δηλώσεις του, ο Μ. Θεοδωράκης είπε πως η ομιλία του θα γίνει κανονικά το απόγευμα της Πέμπτης και κάλεσε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και να του ζητήσει «συγγνώμη», μετά την άρνηση του δημάρχου να του παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Μας στέλνει στα πάρκα, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά», πρόσθεσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της «Σπίθας».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ντροπή για όσους δημιούργησαν το πρόβλημα, που τον ανάγκασαν να καθίσει σε μια καρέκλα στο μέσο αυτής της πλατείας ενώ για τον κ. Μπουτάρη είπε πως «Δεν έχω τίποτα να πω, μου αρέσει το κρασί που κάνει».

Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν πως δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν το Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της πόλης: «αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος αναζήτησε τηλεφωνικά τον μουσικοσυνθέτη, αλλά ο Μ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να απαντήσει και δήλωσε πως θα του μιλήσει μόνο αν του ζητήσει «συγγνώμη».

Η συγκέντρωση της «Σπίθας» είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33