search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:30
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

13.06.2011 22:01
oldphotos130761370341.jpg

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ο Ιούνιος περιόρι­σε την κυκλοθυμία της ανοίξεως και προσέγγισε τον βράχο που περίμενε τους αιώνες μαζί με τα γειρτά ελαιόδεντρα και την κρεμασμένη πλατύ­φυλλη κάππαρη.

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ο Ιούνιος περιόρι­σε την κυκλοθυμία της ανοίξεως και προσέγγισε τον βράχο που περίμενε τους αιώνες μαζί με τα γειρτά ελαιόδεντρα και την κρεμασμένη πλατύ­φυλλη κάππαρη. Τα λιγοστά νερά προσδιόριζαν τη διάθεση της ωραιότητας να σκαλίσει στο χώ­μα το όνομα της ξεχασμένης βροχής. Δάκρυα μι­ας αφήγησης πεταμένης ανάμεσα στα ξερόχορτα, τα ωχρά νεκρά φύλλα και στα ζωύφια που φτιάχνουν πομπές σύννεφα επάνω απ’ τη μικρο­γραφία του στιγμιοτύπου.

Δυο πόδια γυμνά και ένα μαύρο μετάξι ανε­πιτήδευτα ριγμένο πάνω στην κόλαση του χαραγμένου και χιλιάδες μικρά χαρτάκια απολογία φυλακισμένων αναμνήσεων να φροντίζουν το συμπλεκτικό μιας τεράστιας πρότασης.

Οι ξύλινες σανίδες που ξέβραζε η αφηνιασμέ­νη θάλασσα έδιναν το μοσχοβόλημα της λεπτο­μέρειας στη μονοτονία της ραμμένης άμμου πά­νω στα βότσαλα. Ένα αγρίμι παρείσακτο στολίζει την επιφάνεια με αυτοσχέδιες κινήσεις και ένας μικρός αστερίας παραμυθιάζει τον ήλιο που κρύ­βεται πίσω απ’ το αρμυρίκι.

Συμμετρία ακτινωτή, ιερότητα και σταυροκόπημα.

Μεσοπρόθεσμο το διάστημα της κακουχίας, κοινότοπες λέξεις καταβίβασης των ελπίδων

και φανερωμένη η προσπάθεια για μια κοινωνία περιορισμένης ευτυχίας. Μηχανές κοπής των αναπνοών της ζωής και επιταγές με ονομαστική αξία ισότιμη με την αγοραστική δύναμη. Είλωτες περιφραγμένων ορίων, άνθρωποι χωρίς όνειρα, εργοστασιακά κατασκευάσματα, νήματα αιω­ρούμενα, όντα παραληρηματικά, νεόφερτα ήθη, σαχλαμάρες πασπαλισμένες από διλήμματα και λογύδρια βασιζόμενα στη διάταξη μιας απλής παραγράφου.

Ένδεια να δίνει στο λίγο τον υπερθετικό και μια συνεύρεση ακαθόριστων ερμηνευμάτων να περιμένει την επόμενη στάση προς διευκρίνιση.

Ευλογία η απομόνωση των συλλογισμών, αρ­νείται τη συνύπαρξη με την ευήθεια και θρασύγλωσσα περιγράφει την περιπλοκότητα του μο­νολόγου.

Και τα βακτήρια, απολιθώματα μιας λανθα­σμένης εποχής, ξέβρασαν τη φυλακισμένη τους υπόσταση εν μέσω των πολλαπλών αποχρώσε­ων των εμφυτευμένων στο μολυσμένο χώμα της ματαιόδοξης παραγωγής.

Και το όνομα μακρόβια ενοχή των φαντασιώ­σεων, οξύτονη παραφωνία καλλιγραφίας, φτι­άχνει το ουδέτερο σε γιώτα για να δηλώσει την παρερμηνεία μιας πυγής με νάματα κολασμένα.

Και ένα έψιλον να φωνασκεί μπροστά στο διορισμένο μικρόβιο δίνοντας μια θαυμαστική εικόνα στο αδιόρθωτο υπονοούμενο.

Και τα προϊόντα πάσης φύσεως και μορφής αναστατώνουν με ακρίβεια την πολυάσχολη ει­δησεογραφία. Και μες στον κυκεώνα μείγματα αναφορών παρελαύνουν απεριόριστα στο καζάνι της κινδυνολογίας και γελά η κότα, η αγελάδα, ο χοίρος και οι άλλες αι του ζωικού βασιλείου εξέ­χουσες προσωπικότητες που κατά καιρούς έγι­ναν πρωτεύουσες αναρτημένες σελίδες.

Μανταλάκια ξύλινα, πλαστικά, μεταλλικά κι ανέκφραστη η σκέψη ορυκτό συνονθύλευμα πολύτροπης γέννησης, φτιασιδωμένο δέρμα γηρασμένου σώματος.

Και μες στο καλοκαίρι.

Γιρλάντες λιασμένες, πλεξούδες λουσμένες μ’ αλάτι και μοσχοβολήματα με κομπιασμένα φωνήματα. Κρυφές αναπνοές, βλέμματα και αμαρ­τήματα στα σβησμένα πέλαγα.

Να καθρεφτίζεται ο ήχος στο γυάλινο, να ανα­σηκώνεται η δροσιά, να μεθοκοπά η σελήνη

Ξυπόλυτη και να σφραγίζει την ιεροτελεστία του επιμυθίου

Που το βάφτισαν

Λάθος

 

Μυογράφημα

Πράσινο σκληρό μακρύ και όρθιο δροσερό κυοφορούν σπόρους και εκ γεννήσεως ένυδρο. Άλλοτε μικροπρεπές κι ως επί το πλείστον κυρτόν και μέγιστον. Μεγαλογραφία των κεκλεισμένων βλεφάρων, όνειρο θερινής και χειμερινής νυκτός όλων των ονομάτων, αρσενικών θηλυκών και ουδετέρων. Ενίοτε εξουθενώνει την ιχνογραφία του πραγματικού και χρωματίζει την περιοχή του υποσυνειδήτου με την πολυπλοκότητα των κλειδωμένων επιθυμιών.

Φύεται και αναπτύσσεται υπό όλας τας συνθήκας πιέσεως και θερμοκρασίας και συμβολίζει με την εμφάνισή του πολυποίκιλες εκφράσεις πόνου και δυστυχίας.

Συνοδεύει ως κατηγορούμενο συνήθως τις συνθέσεις και επιλέγει εκ των μορφασμών πολλάκις την απόγνωση ή ακόμα και την ανακούφιση των ανοικτών χειλέων.

Μεταχειρίστηκε ως αντιπολιτευτικός λόγος διά την ανάγνωση των δυσαρεστημένων καθώς επίσης και ως συμπολιτευτικός για την εμπέδωση των προγραμματικών δηλώσεων και την άσκηση επί δαπέδου γυμναστικής πολιτικής διάταξης.

Συνδέεται τελευταίως με προβοκάτσια μικροβιακή, της αγανακτήσεως κατάλοιπο, αλλά καταπεσούσα η μυθολογία θορυβωδώς κατακερματίζεται προς ευχαρίστηση της φιλήδονης γεύσεως των λαχανικών.

Λάβαρο της εποχής μνημονιακού χαρακτήρα κομμένο σε ροδέλες ευφραίνει τας καρδίας συνεπλεκόμενo με αρωματικό οξύ άλας και έλαιον.

Στα τραπέζια και στας εξοχάς, στα μονολογήματα, στας επί τάβλας ωδάς αργόσυρτοι φωνητικοί παλμοί ηχοβολούν την απεραντοσύνη του μεγέθους.

Και κορασίδες εύμορφες απασχολούν τις ορέξεις των χορδών που επικάθηνται εις τας κλίμακας.

Των μύθων.

 

Εκλιπάρησις

Μαυροντυμένη το λευκόχροον

Του επιβεβλημένου δρόμου

Επί των φωνών και των φθόγγων

φέρουσα την παρένθεση της

παραστάσεως

Των χαμηλών οριζόντων

διακόνισσα των φαιών δρόμων,

των υποσχέσεων του

ψευδολογήματος

στην κατάθεση της ικεσίας στην

απουσία

της απάνθρωπης αγκύλης της

αρίθμησης

των πράξεων των ψυχρών

της οδύνης που μετρά

στα τεντωμένα δάχτυλα

τη μοναχικότητα της ζωής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:30