search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Και γυναίκες διάκονοι στην Καθολική Εκκλησία;

02.08.2016 13:43
Και γυναίκες διάκονοι στην Καθολική Εκκλησία; - Media
 
Το ενδεχόμενο χειροτονίας γυναικών διακόνων μελετά ειδική επιτροπή που συνέστησε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, σπάζοντας ένα ταμπού αιώνων.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού, «μετά από έντονη προσευχή και ώριμη σκέψη», ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να συστήσει τη δωδεκαμελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ιερείς, καλόγριες και εκπροσώπους της κοινωνίας.
 
Η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας σημείωσε ότι τον περασμένο Μάιο ο ποντίφικας είχε ενημερώσει τους επικεφαλής των γυναικείων μοναστηριών για τις προθέσεις, κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στις πρώιμες ημέρες της εκκλησίας, οπότε και πιστεύεται ότι υπήρχαν και γυναίκες διάκονοι.
 
Σημειώνεται ότι οι διάκονοι της Καθολικής Εκκλησίας μπορούν να παντρεύονται και να τελούν γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, αλλά τους απαγορεύεται να χοροστατούν στη Θεία Λειτουργία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:23