18/02/2020 03:35:25

Και γυναίκες διάκονοι στην Καθολική Εκκλησία;

Και γυναίκες διάκονοι στην Καθολική Εκκλησία; - Media
 
Το ενδεχόμενο χειροτονίας γυναικών διακόνων μελετά ειδική επιτροπή που συνέστησε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, σπάζοντας ένα ταμπού αιώνων.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού, «μετά από έντονη προσευχή και ώριμη σκέψη», ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να συστήσει τη δωδεκαμελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ιερείς, καλόγριες και εκπροσώπους της κοινωνίας.
 
Η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας σημείωσε ότι τον περασμένο Μάιο ο ποντίφικας είχε ενημερώσει τους επικεφαλής των γυναικείων μοναστηριών για τις προθέσεις, κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στις πρώιμες ημέρες της εκκλησίας, οπότε και πιστεύεται ότι υπήρχαν και γυναίκες διάκονοι.
 
Σημειώνεται ότι οι διάκονοι της Καθολικής Εκκλησίας μπορούν να παντρεύονται και να τελούν γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, αλλά τους απαγορεύεται να χοροστατούν στη Θεία Λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.