search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:20
MENU CLOSE

ΔΕΠΑ: Μείωση 5% στην τιμή του φυσικού αερίου οχημάτων

02.08.2016 14:01
Στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ: Κατατίθεται το ν/σ τέλη Οκτωβρίου - Media
 
Με μειωμένη κατά 5% τιμή, διαθέτει η ΔΕΠΑ από σήμερα, το φυσικό αέριο για κίνηση οχημάτων.
 
Συγκεκριμένα, το Fisikon, όπως είναι η εμπορική ονομασία του αερίου κίνησης, το διαθέτει η ΔΕΠΑ προς 0,887 ευρώ το κιλό, έναντι 0,937 ευρώ που ήταν η τιμή του την περασμένη εβδομάδα. Έτσι το φυσικό αέριο κάνει ακόμη οικονομικότερες τις μετακινήσεις, ενώ επιτρέπει την γρήγορη απόσβεση του κόστους μετατροπής του κινητήρα για καύση φυσικού αερίου, ιδίως όταν πραγματοποιεί πολλά χιλιόμετρα το χρόνο.
 
Η μείωση της τιμής του Fisikon, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας αποφασίστηκε ως μέτρο εμπορικής πρακτικής για την περαιτέρω διείσδυση του εναλλακτικού καυσίμου στην κίνηση οχημάτων, σε συνδυασμό με σειρά άλλων κινήσεων της ΔΕΠΑ για την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στα οχήματα.
 
Έτσι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία πιστοποίησης ειδικών συνεργείων για τη μετατροπή κινητήρων ώστε να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, η ΔΕΠΑ εφαρμόζει πρόγραμμα επιδότησης επαγγελματικών οχημάτων σε συνεργασία με τις αντιπροσωπείες που τα εισάγουν. Επίσης επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο πρατηρίων για εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο.
 
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στα συνεργεία μετατροπής οχημάτων και κινητήρων, η TUV Austria ολοκλήρωσε την πιστοποίηση τεσσάρων συνεργείων στην Αθήνα, τριών στην Θεσσαλονίκη και ενός στο Βόλο. Επίσης τα πρατήρια που διαθέτουν φυσικό αέριο για οχήματα, αυξήθηκαν σε εννέα στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου και συγκεκριμένα στην Αττική τέσσερα, στην Θεσσαλονίκη δυο, και σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία από ένα.
 
Σημειώνεται ότι λεπτομέρειες για τα πρατήρια, τα συνεργεία όπως και για να μοντέλα οχημάτων διπλού καυσίμου μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος στους ιστότοπους της ΔΕΠΑ και του Fisikon.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:20