search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Εκκαθαρίσεις μέχρι και για… sex tape στην Τουρκία

02.08.2016 17:56
Εκκαθαρίσεις μέχρι και για… sex tape στην Τουρκία - Media

 

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 36 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε όταν διέρρευσε ένα βίντεο το οποίο στοίχισε την θέση του στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Οι αρχές συνδέουν την υπόθεση με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Βετεράνος της πολιτικής, ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ηλικίας σήμερα 78 ετών, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το 2010 μετά την προβολή στο Διαδίκτυο ενός βίντεο όπου εμφανιζόταν να έχει εξωσυζυγική σχέση με μια βουλευτίνα του κόμματός του. Εκείνος είχε καταγγείλει μια «συνωμοσία».

Παρεμφερή σκάνδαλα είχαν κηλιδώσει την υπόληψη ηγετικών στελεχών του εθνικιστικού κόμματος MHP. Η προέλευση αυτών των βίντεο δεν είχε ποτέ αποκαλυφθεί.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε σήμερα ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 89 ανθρώπων που συνδέονται με αυτά τα βίντεο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Τουλάχιστον 36 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Επικαλούμενο την εισαγγελία, το τουρκικό πρακτορείο διευκρινίζει ότι αυτές οι κρατήσεις σχετίζονται με την έρευνα σχετικά με «την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ (FETO)», όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το δίκτυο του Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα βίντεο διέρρευσαν και είδαν το φως της δημοσιότητας έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του δικτύου του ιεροκήρυκα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:23