search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:33
MENU CLOSE

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε πετσέτες, σεντόνια και κάθε είδος ρουχισμού

03.08.2016 05:36
Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε πετσέτες, σεντόνια και κάθε είδος ρουχισμού - Media

Οι περισσότεροι από εμάς πλένουμε τακτικά τα εσώρουχά μας, λίγο πιο αραιά τα ρούχα μας και αλλάζουμε σεντόνια και πετσέτες μετά από μερικές ημέρες χρήσης, ή σχεδόν μία φορά την εβδομάδα.

 

Οι περισσότεροι από εμάς πλένουμε τακτικά τα εσώρουχά μας, λίγο πιο αραιά τα ρούχα μας και αλλάζουμε σεντόνια και πετσέτες μετά από μερικές ημέρες χρήσης, ή σχεδόν μία φορά την εβδομάδα.

Αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε;

Ίσως να χρειάζεται να το κάνετε πιο συχνά από ό,τι νομίζετε. Δείτε τον βασικό οδηγό που προτείνει στους καταναλωτές το Αμερικανικό Ινστιτούτο για το Καθάρισμα (American Cleaning Institute), για το κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα βασικά αντικείμενα που φοράτε ή χρησιμοποιείτε καθημερινά:

Σεντόνια: Πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Ακόμα πιο συχνά αν ιδρώνετε πολύ τη νύχτα.

Πιτζάμες: Πρέπει να πλένονται μετά από 3 ή 4 φορές που τις φοράτε (αν κάνετε ντους πριν τις φορέσετε το βράδυ, μπορείτε να το καθυστερήσετε για 1-2 φορές ακόμα).

Πετσέτες: Πρέπει να τις αφήνετε να στεγνώνουν καλά μετά την χρήση και να τις πλένετε μετά από 3-5 χρήσεις. Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να σκουπίσετε σωματικά υγρά (ιδρώτας, αίμα) τότε πρέπει να την πλύνετε αμέσως μετά.

Εσώρουχα και κάλτσες: Πρέπει να πλένονται κάθε φορά που τα φοράτε.

Σουτιέν: Μπορεί να φορεθεί 2-3 φορές προτού πλυθεί.

T-shirts, φανελάκια: Θα πρέπει να πλένονται κάθε φορά που τα φοράτε.

Jeans: Μπορεί να φορεθούν 3-4 φορές πριν από την πλύση.

Jeggings και καλσόν: Πρέπει να πλένονται μετά από κάθε φορά.

Κοστούμια: Μπορεί να φορεθούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης, προτού τα στείλετε για στεγνό καθάρισμα (3-4 φορές για μάλλινα και 4-5 φορές για συνθετικά). Ο καπνός από το τσιγάρο, το νέφος ή γενικά ένα δύσοσμο περιβάλλον εργασίας μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να τα καθαρίσετε πιο συχνά.

Μαγιό: Πρέπει να πλένονται μετά από κάθε φθορά που τα φοράτε.

Εξαιρέσεις από τους κανόνες: Τα λευκά και τα μεταξωτά είναι επιρρεπή σε αποχρωματισμό και θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε φθορά που τα φοράτε.

Πηγή: Iatropedia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32