search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:55
MENU CLOSE

Ερντογάν προς Ρέντσι: Ασχολήσου με την ιταλική μαφία, όχι με τον γιο μου

03.08.2016 07:27
Θηλιά η οικονομία - Ύστατη προσπάθεια από τον Ερντογάν να αποτρέψει την κατάρρευση - Media

 

Ακόμα ένα μέτωπο με τη Δύση φαίνεται πως ανοίγει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθότι αυτή τη φορά στο στοχαστρό του βρέθηκε η Ιταλία και η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης να διεξάγει δικαστική έρευνα εις βάρος του γιου του, Μπιλάλ Ερντογάν.

Η δικαστική έρευνα αφορά τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον Μπιλάλ Ερντογάν στην Ιταλία, καθότι τον Δεκέμβριο του 2013 είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Τουρκία.  Από τον Οκτώβριο του 2015 ο Μπιλαλ έχει επιστρέψει στην Ιταλία, μαζί με την οικογένειά του, για να ολοκληρώσει το διδακτορικό, που είχε ξεκινήσει από το 2007 σε πανεπιστήμιο της Μπολόνια, με πολλούς Τούρκους να υποστηρίζουν πως πρόκειται για πράξη «φυγής» λόγω των πολλών σκανδάλων που είχαν συνδεθεί με το όνομά του.

Η καταγγελία που έγινε στο δικαστήριο της Μπολόνια ζητά να ερευνηθούν τυχόν χρηματικά ποσά που μεταφέρθηκαν στην Ιταλία από τον Μπιλάλ Ερντογάν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει θέμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Έτσι ο Πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της Μαφίας και όχι με τον γιο του, καθότι μια δικαστική έρευνα τέτοιο τύπου θα μπορούσε να «δυσχεράνει» τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ιταλία.  

Τα σχόλια του Ερντογάν δεν άφησε ασχολίαστα ο Ματέο Ρέντσι ο οποίος σε ανάρτησή του στο Τwitter ανέφερε: «Σε αυτήν την χώρα, οι δικαστές ενεργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος, όχι βάσει του προέδρου της Τουρκίας. Αυτό ονομάζεται «Κράτος Δικαίου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:50