search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00
MENU CLOSE

Έρχεται η ρωσική εκδοχή του Pokemon Go – Θα κινηγούν ιστορικά πρόσωπα

03.08.2016 10:57
Έρχεται η ρωσική εκδοχή του Pokemon Go - Θα κινηγούν ιστορικά πρόσωπα - Media

 

Ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι  πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του για τους κατοίκους της Μόσχας ή όσους επιλέγουν να επισκεφτούν τη ρωσική πρωτεύουσα. Η εφαρμογή ονομάζεται «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία» και θα λειτουργεί όπως το παιχνίδι Pokemon Go, με τους Μοσχοβίτες να μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία με σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, αρκεί πρώτα να τις «συλλάβουν».

Ήδη από τα τέλη Αυγούστου θα μπορούν να «πιάσουν» και να τραβήξουν σέλφι με τους Αλέξανδρο Πούσκιν, Ιβάν τον Τρομερό, Γιούρι Γκαγκάριν, Ναπολέων Βοναπάρτη, Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και πολλές άλλες γνωστές προσωπικότητες.

«Μέχρι το τέλος Αυγούστου στα Play Store και στα AppStore θα έχει κάνει την εμφάνισή της η ανανεωμένη εφαρμογή «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία», με την οποία μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με μία θρησκευτική ιστορική προσωπικότητα», ανέφεραν στο Τμήμα πληροφορικής της Μόσχας. Η ενημερωμένη εφαρμογή θα λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα και το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go.

Η προσωπικότητα θα εντοπίζεται με ετικέτες τοποθεσίας. Μόλις ο χρήστης εισέρχεται σε μια ακτίνα 50 μέτρων από την απαιτούμενη συντεταγμένη, θα έχει τη δυνατότητα να δει και να καθορίσει την εικονική προσωπικότητα με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone και την εγκατεστημένη εφαρμογή.

Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα στοιχείο παιχνιδιού. «Αποκρύψαμε την ακριβή διεύθυνση της θέσης των ψηφιακών σωσίων, θα μπορείτε να τους βρείτε μετακινούμενοι με την πυξίδα στο μενού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μέλλον θα μπορούμε να αναπαράξουμε εύκολα προσωπικότητες σε διευθύνσεις που συνδέονται με τη ζωή τους και να αλλάζουμε κεντρικά την «τοποθεσία» τους, δηλώνοντας ως «καταζητούμενο» τον τάδε ή τον δείνα ήρωα. Στο υπουργείο τόνισαν ότι ο στόχος της εφαρμογής είναι να επιστήσουν την προσοχή, χρησιμοποιώντας μοντέρνα τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μόσχας, καθώς και να δοθεί μια ευκαιρία στους κατοίκους της Μόσχας να περπατήσουν περισσότερο.

Το σχέδιο βασίζεται στο υλικό προήγησης του τουριστικού πόρταλ Um.mos.ru, καθώς και σε έρευνες ιστορικών και επιστημόνων με γνώσεις για τη Μόσχα. Πληροφορίες για τα αξιοθέατα είναι διαθέσιμες στα ρωσικά και στα αγγλικά. Στην ιστοσελίδα έχουν ήδη συγκεντρωθεί καταγραφές για πάνω από 1,3 χιλιάδες σπίτια, 114 μνημεία, 40 μουσεία, 162 περιοχές και στοιχεία για 196 ιστορικές προσωπικότητες.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν 57 διαφορετικές θεματικές διαδρομές στην πόλη και 25 αποστολές-παιχνίδια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:59