search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Και στη Γερμανία εξαπλώνεται το σκάνδαλο της Volkswagen: Κρατίδια ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

03.08.2016 12:23
Σοκ για τον Ερντογάν: Η Volkswagen αποχωρεί από την Τουρκία για Σλοβακία - Media
 
Τα γερμανικά κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την κίνηση της Βαυαρίας στην κατάθεση προσφυγής κατά της Volkswagen για ζημιές που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων.
 
Οι μετοχές της VW, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, βυθίστηκαν μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, πλήττοντας τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.
 
Η Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου βρίσκεται η έδρα της Daimler και της Porsche, της μονάδας σπορ αυτοκινήτων της VW, εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά της VW, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το κρατίδιο είχε περίπου 65.000 προνομιούχες μετοχές της VW όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.
 
Η Έσση ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει ενδεχόμενη προσφυγή κατά της Volkswagen, ενώ τα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο και το κρατίδιο της πόλης του Βερολίνου είπαν ότι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είπε επίσης ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κινήσει δικαστική διαδικασία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
 
Το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, όπως ανακοίνωσε χθες το κρατίδιο, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπράουνσβιγκ κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Βόλφσμπουργκ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01