search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Αποκεφάλισαν ομοφυλόφιλο Σύρο πρόσφυγα στην Κωνσταντινούπολη!

04.08.2016 15:25
FAUST CULTURE: Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας - Media

 

Το πτώμα ενός ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα βρέθηκε αποκεφαλισμένο και φρικτά παραμορφωμένο στην Κωνσταντινούπολη, δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ο Μουχάμεντ Ουίσαμ Σανκάρι, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη Συρία για να γλιτώσει από τον πόλεμο, εξαφανίστηκε στις 23 Ιουλίου, αφού έφυγε από το σπίτι όπου έμενε στο Ακσαράι, στην ισλαμοσυντηρητική περιοχή του Φάτιχ, ανέφερε η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL.

Δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε το πτώμα του στο Γενίκαπι, στην ίδια περιοχή.

Ο πρόσφυγας έφτασε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήθελε να φύγει από την πόλη γιατί δεν αισθανόταν ασφαλής εκεί μετά τις απειλές βιασμού που δέχτηκε από μια ομάδα ανδρών οπλισμένων με μαχαίρια, δήλωσαν οι φίλοι του στην Kaos GL. Το πτώμα του ήταν σε τόσο φρικτή κατάσταση που τον αναγνώρισαν από το παντελόνι που φορούσε, εξήγησε κλαίγοντας ο Γκορκέμ, ένας από τους φίλους του που κλήθηκε για την αναγνώριση.

“Τον είχαν μαχαιρώσει τόσο άγρια που δύο λάμες από τα μαχαίρια έσπασαν στη σάρκα του. Τον αποκεφάλισαν. Το πάνω μέρος του κορμού του ήταν αγνώριστο, τον είχαν ξεκοιλιάσει. Αναγνωρίσαμε τον φίλο μας από το παντελόνι του”, είπε.

Ένα από τα μέλη της οργάνωσης, ο Ριάν, είπε ότι ο Σανκάρι είχε απαχθεί και βιαστεί πριν από πέντε μήνες. “Τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε ένα δάσος όπου τον χτύπησαν και τον βίασαν. Θα τον σκότωναν αλλά σώθηκε γιατί πήδηξε στον δρόμο. Πήγαμε στην αστυνομία αλλά δεν έγινε τίποτα”, υποστήριξε.

Ο Ντίγια, ένας άλλος ομοφυλόφιλος, γνωστός του Σανκάρι, είπε στην Kaos GL ότι όλοι τους είναι τρομοκρατημένοι γιατί η ομοφοβία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία. “Φοβάμαι πολύ. Νομίζω ότι όλοι με κοιτάζουν. Με έχουν απαγάγει δύο φορές. Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Είτε είσαι Σύρος, είτε είσαι Τούρκος, δεν έχει καμία διαφορά. Αν είναι ομοφυλόφιλος, γίνεσαι στόχος” είπε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03