search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Βάζουν δικούς τους εργολάβους να πάρουν τα κανάλια

05.08.2016 09:31
Θεοδωράκης για Τσίπρα: Είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος - Media

 

Φοβάμαι ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το δρόμο στους δικούς της εργολάβους που θα πάρουν τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Κρήτη TV.

Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Υπάρχει πρόβλημα με την τηλεόραση και υπήρχε για δεκαετίες. Υπήρχε, για παράδειγμα, ενίσχυση κάποιων καναλιών με δάνεια των τραπεζών, άρα, με λεφτά του ελληνικού λαού. Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να μην περάσουμε από διαπλοκή σε διαπλοκή. 

Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, όπως και ένα δυνατό ΕΣΡ, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη τηλεοπτική πραγματικότητα θα είναι ουσιαστικά, και όχι μόνο πολιτικά, καλύτερη από αυτή που είχαμε. Ένα από τα προβλήματα της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. 

Δεν είναι όλα τα κανάλια, και δη τα περιφερειακά, ίδια. Θα έπρεπε να υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια ανά περιοχή και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε, με κάποιον τρόπο, ότι δε θα αλωθούν τα περιφερειακά κανάλια από τυχάρπαστους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκουν μια ευκαιρία να μπουν για να εξυπηρετήσουν πολύ ταπεινά συμφέροντα. 

Έχει βρει ένα σημείο ισορροπίας η περιφερειακή τηλεόραση και δεν είναι σωστό που τη διαταράσσουμε. Επίσης, τα διαφημιστικά έσοδα είναι ελάχιστα, αυτή την στιγμή, στη χώρα. Άρα, το κύριο ζήτημα, για να πάρει κάποιος άδεια, και δη περιφερειακή, δε θα έπρεπε να είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και η προσφορά του στην τοπική κοινωνία».

Για το προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία, ώστε να τηρήσει ο Ερντογάν τη συμφωνία που έχει γίνει για το Αιγαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:43