search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:18
MENU CLOSE

Καίγονται οι Κανάριες νήσοι – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 2.500 κάτοικοι

05.08.2016 15:41
Καίγονται οι Κανάριες νήσοι - Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 2.500 κάτοικοι - Media
 
Τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα συμμετέχουν σήμερα στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε έναν άνδρας ο οποίος έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, όπου 2.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
 
Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Τετάρτη, έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε έναν δασοφύλακα και έχει καταστρέψει 35.000 στρέμματα στη νήσο Λα Πάλμα, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών των Καναρίων.
 
Περίπου 2.500 εκ των 86.000 κατοίκων αυτής της νήσου, που έχει κηρυχθεί από την Unesco προστατευόμενη περιοχή της βιόσφαιρας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος.
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
 
Η σορός του Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, που σκοτώθηκε στη μάχη με τις φλόγες, εντοπίστηκε χθες, γνωστοποίησε η συνδικαλιστική ένωση UGT, μέλος της οποίας ήταν ο δασοφύλακας ηλικίας 54 ετών.
 
Ένας Γερμανός ηλικίας 27 ετών, που διαμένει στη νήσο, συνελήφθη και ομολόγησε ότι προκάλεσε την πυρκαγιά. Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε την πυρκαγιά κατά λάθος, ενώ έκανε την ανάγκη του […] και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε» σύμφωνα με την αρχή πολιτικής προστασίας.
 
Η Πάλμα βρίσκεται σήμερα σε «πολύ υψηλό κίνδυνο» πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ισπανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17