search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Kρίσιμη συνάντηση για τα ανώτατα ιδρύματα

10.06.2011 06:33
Kρίσιμη συνάντηση για τα ανώτατα ιδρύματα - Media

Σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα συμμετέχουν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι ερευνητές της χώρας.

Σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα συμμετέχουν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι ερευνητές της χώρας. Το ραντεβού έχει κανονιστεί για τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ χαρακτηρίζεται και από τις δύο πλευρές ως «σημαντικό»Από τη συνάντηση θα προκύψουν πιθανότατα σημαντικές εξελίξεις μιας και οι καθηγητές έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια εις βάρος του Γ. Πανάρετου τον οποίο κατηγορούν για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στους διορισμούς διδασκόντων, αλλά και στην προώθηση της εξέλιξης τους.

Παράλληλα, την Πέμπτη οι ομοσπονδίες των καθηγητών (ΠΟΣΔΕΔ και ΟΣΕΠ/ΤΕΙ) έστειλαν ανοικτή επιστολή στην υπουργό παιδείας, για το θέμα του «πλαφόν» που μπήκε πρόσφατα στις προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων, καθώς ο Γ. Πανάρετος έχει γνωστοποιήσει σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ πως δε πρόκειται να προχωρήσει σε προσλήψεις συμβασιούχων αν τα τμήματα έχουν πάνω από 25 και 15 μέλη ΔΕΠ αντίστοιχα. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πανάρετος είχε ενημερώσει πρόσφατα τα πανεπιστήμια ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι σε τμήματα, τα οποία έχουν άνω των 25 μονίμων καθηγητών (15 για τα ΤΕΙ).

Στην επιστολή τους αυτή, οι καθηγητές ισχυρίζονται πως γίνονται δέκτες «σειράς εγκυκλίων εκ μέρους του υφυπουργού, με τις οποίες ασκείται μια συστηματική πολιτική ελέγχου των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, από το υπουργείο με παρεμβάσεις που πλήττουν το αυτοδιοίκητο». Ως επιστέγασμα αυτών των κινήσεων θεωρούν την εγκύκλιο που τροποποιεί το καθεστώς προσλήψεων: «Όσο κι αν οι ανάγκες των τμημάτων με λιγότερα μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού πρέπει να καλυφθούν με προτεραιότητα, ο υφυπουργός συνυπολογίζει τη φύση αλλά και τις ανάγκες των τμημάτων» σημειώνουν οι ομοσπονδίες.

«Αν προσθέσουμε στην εγκύκλιο αυτή, το πάγωμα των νέων διορισμών, τις προκηρύξεις νέων θέσεων και τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις του διδακτικού προσωπικού, αντιλαμβάνεται κανείς πως τα ιδρύματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρες αδιέξοδο» τονίζουν οι καθηγτές. Τέλος, οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτες και ανεδαφικές τις εγκυκλίους του Γ. Πανάρετου, με τις οποίες «επιχειρείται η χειραγώγηση των ΑΕΙ», καθώς και ο εκφυλισμός των ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών διαδικασιών, ενώ ζητούν από την υπουργό την απόσυρσή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:55