search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Τα… αρχαία απειλούν τη νέα επένδυση στο Ελληνικό

06.08.2016 08:20
Ελληνικό: Έτοιμη να βάλει... μπουλντόζες η Lamda - Υποσχέσεις για 70.000 θέσεις εργασίας - Media

 

Τα αρχαία απειλούν τη… νέα επένδυση στο Ελληνικό, καθώς στον αέρα απειλεί να τινάξει τη συμφωνία για την αξιοποίηση της έκτασης το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράγοντες του υπουργείου ισχυρίζονται ότι σχεδόν όλη η έκταση του πρώην αεροδρομίου είναι… διατηρητέα και πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογική.

Έτσι, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τη μνημονιακή υποχρέωση που έχει καταληκτική ημερομηνία τη 16η Νοεμβρίου, σύμφωνα με επιστολή της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, η οποία απευθύνεται προς όλα τα αρμόδια υπουργεία και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο ΤΑΙΠΕΔ, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και την υπό παραχώρηση Ελληνικό Α.Ε., οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνουν πως «πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης».

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:31