search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Και ο Κώστας Καίσαρης θύμα των Ιταλών ληστών της Μυκόνου

07.08.2016 16:13
«Έφυγε» ο Κώστας Καίσαρης - Media

 

Προτίμηση στους κατόχους πανάκριβων ρολογιών έδειχνε η συμμορία των πέντε Ιταλών ληστών, που για τουλάχιστον ένα μήνα είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος για τους κατοίκους και τους πλούσιους επισκέπτες της Μυκόνου, που έβλεπαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές να μετατρέπονται σε κόλαση. 

Οι σεσημασμένοι ληστές ακολουθούσαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) εναλλάσσοντας κάθε φορά ρόλο σε ομάδες των τριών ατόμων, με τον έναν εκ των δραστών κάνει τον τσιλιαδόρο και τους άλλους δύο να στήνουν ενέδρα έξω από το σπίτι του στόχους τους, περιμένοντας τον να εμφανιστεί και το λήστευαν. 

Στη μαύρη αγορά «έσπρωχναν» τη λεία τους

Όσο για τα ακριβά ρολόγια που άρπαζαν, έβρισκαν τρόπο να τα “προωθούν” στη μαύρη αγορά, ενώ σε μια περίπτωση διαπιστώθηκε ότι ένα από τα μέλη της συμμορίας είχε μεταφέρει το ίδιο αεροπορικώς τα κλοπιμαία στη Ιταλία. 
Προκειμένου δε να δυσχεράνουν το έργο των διωκτικών αρχών, που είχαν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, φρόντιζαν να αλλάζουν διαρκώς ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μύκονο.

Μεταξύ των θυμάτων της συμμορίας συμπεριλαμβάνονται τρεις πλούσιοι επισκέπτες του νησιού από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ταϋλάνδη, καθώς και ο γνωστός κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης, τον οποίο οι Ιταλοί κακοποιοί λήστεψαν έξω από το σπίτι του το πρωί της περασμένης Παρασκευής!

Το ρολόι κόστιζε μόλις 200 ευρώ

Την ώρα που ο κ. Καίσαρης έβγαινε από το σπίτι του, οι Ιταλοί ληστές τον αιφνιδίασαν και αφού τον έριξαν κάτω στη συνέχεια με απανωτά κτυπήματα κατάφεραν να  του βγάλουν από το χέρι το πανάκριβο ρολόϊ, αξίας 350.000 ευρώ (!), που φορούσε ο επιχειρηματίας. 

Ή έτσι τουλάχιστον πίστευαν, αφού στην πραγματικότητα το πολύτιμό λάφυρο δεν άξιζε περισσότερα από…200 ευρώ ! 

Τι είχε συμβεί; Πράγματι, ο κ. Καίσαρης είχε πρόσφατα προμηθευθεί από πολύ γνωστό διεθνή οίκο ένα από τα πιο εκλεκτά του ρολόγια, αξίας 350.000 ευρώ, που φυσικά προοριζόταν για συγκεκριμένους εκατομμυριούχους πελάτες των κοσμηματοπωλείων Καίσαρη. Μαζί όμως με το γνήσιο η εταιρεία δώρισε στον Έλληνα επιχειρηματία και ένα πιστό αντίγραφο, για να το φοράει κάνοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη διαφήμιση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Και εκεί οι Ιταλοί ληστές την ….πάτησαν !

Ο κ. Καίσαρης μπορεί να μην κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία, βοήθησε όμως τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση άλλων πέντε ληστειών που είχαν διαπράξει οι Ιταλοί κακοποιοί στη Μύκονο,  σε βάρος πλούσιων ξένων τουριστών. 

Αξιοποιώντας πληροφορίες οι αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου με την σύμπραξη των έμπειρων συναδέλφων τους από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της ΓΑΔΑ που μετέβησαν στο νησί για να συνδράμουν στις έρευνες, κατάφεραν μετά από πολυήμερη και επίμονη παρακολούθηση να εντοπίσουν και να συλλάβουν τέσσερα από τα μέλη μέλη της συμμορίας. 

Οι αστυνομικοί κάλεσαν λοιπόν τον κ. Καίσαρη στο τμήμα, ως έμπειρο γνώστη της αξίας πολύτιμων λίθων ώστε να εκτιμήσει τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των ληστών.

Επρόκειτο για τρία πανάκριβα ρολόγια, συνολικής αξίας 154.500 ευρώ!

Και επιπλέον και το …αντίγραφο των 200 ευρώ, που οι Ιταλοί απατεώνες είχαν κλέψει από τον Έλληνα κοσμηματοπώλη, ο οποίος κατάφερε να αναγνωρίσει μεταξύ των συλληφθέντων και ένας από αυτούς οι οποίοι τον είχαν ληστέψει την περασμένη Παρασκευή!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:42