search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Πέντε πράγματα που λένε τα ρούχα σας για εσάς, αλλά και που σας λένε τα ρούχα των άλλων (Photos)

07.08.2016 17:14
Πέντε πράγματα που λένε τα ρούχα σας για εσάς, αλλά και που σας λένε τα ρούχα των άλλων (Photos) - Media
Τα ρούχα μας δεν είναι απλώς για να μας καλύπτουν ή για να μας κάνουν να δείχνουμε πιο όμορφοι ή πιο περιποιημένοι.
 
Τα ρούχα που φοράμε, οι μάρκες που επιλέγουμε, τα χρώματα και οι συνδυασμοί τους, το στιλ που υιοθετούμε, όλα αυτά αποτελούν στοιχεία του χαρακτήρα μας και έχουν γίνει αντικείμενο δεκάδων ψυχολογικών μελετών.
 
Ιδού μερικά συμπεράσματα στα οποία οι απανταχού ψυχολόγοι έχουν καταλήξει για το τι σημαίνουν σε εμάς και στους γύρω μας τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε:
 
1.Τα κόκκινα ρούχα έχουν συνδεθεί ψυχολογικά με το σεξ: άνδρες και γυναίκες που επιλέγουν να φορούν κόκκινο είναι πιο ποθητοί από άλλους ντυμένους με άλλα χρώματα. Ακόμα και όταν κάνετε οτοστόπ, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας πάρει κάποιος οδηγός, αν φοράτε κόκκινα.
2.Το νεανικό ντύσιμο συνοδεύεται και από καλύτερη κατάσταση υγείας, καθώς η νεανική εμφάνιση επιδρά θετικά στην ψυχολογία του ατόμου. Επίσης, τα γυαλιά μας κάνουν να μοιάζουμε πιο έξυπνοι, αλλά μας αφαιρούν γοητεία…
3.Τα ακριβά ρούχα γνωστών brands μας κάνουν να νοιώθουμε ότι βελτιώνεται το κοινωνικό μας στάτους και μας δίνουν την επιθυμία να μας συμπεριφέρονται οι άλλοι καλύτερα.
4. Τα σκούρα ρούχα ίσως υποδηλώνουν νεύρωση στο άτομο που τα φοράει. Αντιθέτως το πιο επίσημο ντύσιμο «δείχνει» ευσυνειδησία, ενώ η απρόσεκτη και γενικώς «αντισυμβατική» εμφάνιση μιλά για άτομο που είναι δεκτικό σε νέα πράγματα.
5.Οι λευκές μπλούζες των γιατρών εμπνέουν εμπιστοσύνη, όπως και το επίσημο ένδυμα των μουσικών σε ορχήστρες. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που έχουν φορέσει ιατρική ποδιά γίνονται αυτόματα πιο προσεκτικά και λεπτολόγα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:22