search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:45
MENU CLOSE

Τα υπουργικά συμβούλια πήραν τα βουνά!!!

04.12.2009 13:27
Τα υπουργικά συμβούλια πήραν τα βουνά!!!    - Media

Το είδαμε και αυτό….  Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ ξεκίνησε να συνεδριάζει σήμερα στους πρόποδες του Έβερεστ για να στείλει ένα ηχηρό δήθεν  μήνυμα αλλά και για να « ξεπλύνει» τις τυχόν αμαρτίες του για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στα Ιμαλάϊα, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.

Το είδαμε και αυτό….  Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ ξεκίνησε να συνεδριάζει σήμερα στους πρόποδες του Έβερεστ για να στείλει ένα ηχηρό δήθεν  μήνυμα αλλά και για να « ξεπλύνει» τις τυχόν αμαρτίες του για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στα Ιμαλάϊα, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.

Φορώντας μάσκες οξυγόνου και βαριά πανωφόρια, ο πρωθυπουργός του Νεπάλ και περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, μετέβησαν με ελικόπτερο στον καταυλισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.242 μέτρα και είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται οι ορειβάτες για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την κορυφή του Έβερεστ.

Μια  περιβαλλοντική καταστροφή φέρνει σχεδόν πάντα έλλειψη παχτολού χρημάτων στα κρατικά ταμεία ( που για αυτό νοιάζονται περισσότερο) όπως άφησε να εννοηθεί, ενόψει της έναρξης της πρωτότυπης συνεδρίασης,  στο Ρόιτερς ο υπουργός Οικονομίας, Σουρέντρα Παντέι  λέγοντας ότι  « η υπερθέρμανση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία μας»,

Περίπου 100 παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα της Δανίας για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 18 Δεκεμβρίου με στόχο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη που πλήττει την οικονομία της εκάστοτε χώρας.

Το Κατμαντού από την πλευρά του θα στείλει μερικούς από τους καλύτερους ορειβάτες του Έβερεστ για να τονίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Νεπάλ, όπως οι πλημμύρες από το λιώσιμο των πάγων, οι ακανόνιστες βροχές, οι παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας και οι πρωτοφανείς πυρκαγιές.

Στο Νεπάλ βρίσκονται οκτώ από τις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου- ανάμεσά τους και το Όρος Έβερεστ.

Το Νεπάλ είναι επιρρεπές στις κλιματικές αλλαγές παρότι ευθύνεται μόνο για το 0.025% του συνολικού ποσοστού εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου- δηλαδή, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι,ανάμεσα στις χαμηλότερες εκπομπές παγκοσμίως. Για το υπόλοιπο ποσοστό οι γνωστοί – άγνωστοι αγνοούνται…

Χιλιάδες παγετώνες στα Ιμαλάϊα, που αποτελούν την υδάτινη πηγή των δέκα μεγαλύτερων ποταμών της Ασίας, μπορεί να λιώσουν μέσα στις επόμενες πέντε δεκαετίες εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σε πολικές θερμοκρασίες και περιβαλλόμενο από χιονισμένες βουνοκορφές, το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο Καλαπαθάρ, ένα μικρό τμήμα γης με χορτάρι, που επίσης αποτελεί ορειβατικό προορισμό.

Η συνεδρίαση ακολουθεί το παράδειγμα του υπουργικού συμβουλίου των Μαλδίβων, που πραγματοποίησε την πρώτη υποβρύχια συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου στον κόσμο, τον περασμένο Οκτώβριο, για να τονίσει τον κίνδυνο που ενέχει η άνοδος των θαλάσσιων υδάτων για τον Ινδικό Ωκεανό.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη μάχη για το κλίμα

Έντεκα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δημιούργησαν μία σελίδα στο Facebook με σκοπό να επικοινωνούν διαδραστικά με ανθρώπους από όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

Σκοπός αυτής της σελίδας, που ονομάζεται The Climate Pool,(www.facebook.com/TheClimatePool) είναι να ξεκινήσει μία παγκόσμια συζήτηση για τα κλιματικά θέματα, ενώ οι επισκέπτες της θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που θα καλύπτουν την Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη από τις 7 μέρχι τις 18 Δεκεμβρίου.

Στην σελίδα στο Facebook θα υπάρχει και ιστολόγιο (blog) που θα δίνει πληροφορίες για τις διάφορες δραστηριότητες της συνόδου και που φυσικά θα καλύπτει τις ομιλίες που θα γίνουν. Το blog θα μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει και μέσω twitter.

“Η σύνοδος για το κλίμα της Κοπεγχάγης θα επηρεάσει τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων και θα τραβήξει την προσοχή όλων όσοι παρακολουθούν ειδήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου”, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Νεντομάνσκι, διεθύνων σύμβουλος του  ειδησεογραφικού πρακτορείου MINDS. “Ο ιστότοπος ‘The Climate Pool’ θα προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στους χρήστες του διαδικτύου να συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή με μερικούς από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τη σύνοδο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:44