search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:02
MENU CLOSE

Λίνεν: «Αν δεν προστατεύαμε τον Κατίδη, θα τον έσφαζαν»

08.08.2016 10:47
Λίνεν: «Αν δεν προστατεύαμε τον Κατίδη, θα τον έσφαζαν» - Media

 

Σε συνέντευξή του στη Γερμανία ο Έβαλντ Λίνεν ρωτήθηκε για το περιστατικό με το ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη, όσο εκείνος ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο νυν προπονητής της Ζανκτ Πάουλι περιέγραψε πόσο τεταμένο ήταν το κλίμα σε βάρος του ποδοσφαιριστή, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές που έζησε ο ίδιος. 

«Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα τόσο πολύ σημασία, ο νεαρός είχε τεράστια προσωπικά προβλήματα. Μεγάλωσε μέσα σε πολύ δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, έζησε πράγματα τα οποία δε θέλω καν να αναφέρω. Μετά το παιχνίδι έτρεξε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας, δεν κατάλαβε καθόλου τι έκανε. Θεωρούσε ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ένα σύμβολο δύναμης. Δεν είχε καταλάβει όμως ότι αγωνίζεται για έναν σύλλογο, του οποίου οι φίλαθλοι έχουν εντελώς αντιφασιστική ιδεολογία», τόνισε ο Λίνεν και πρόσθεσε: 

«Μετά από αυτό, προφανώς δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα, δε τον σήκωνε το κλίμα. Μετά το παιχνίδι έπρεπε αμέσως να το προστατέψουμε γιατί διαφορετικά θα ερχόντουσαν οι οπαδοί να τον σφάξουν. Είχα ζήσει κι εγώ εκεί παρόμοιες καταστάσεις. Πρώτα κατέλαβαν 30, 40 άτομα το γραφείο και καθόμουν εκεί μόνος μου. Δεν ερχόταν κανένας συνεργάτης μου, όλοι φοβόντουσαν. Και μία μέρα ήρθαν στο προπονητικό κέντρο και κυνήγησαν έναν ποδοσφαιριστή μου (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον Φουρτάδο), τον χτύπησαν με ραβδιά».

 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:00