16/02/2019 12:29:27

Η Βρετανία «περνά από ψιλή κρησάρα» την Airbus για ενδεχόμενη απάτη

To Ιράν αγοράζει 100 αεροσκάφη από την Airbus - Media
 
Ο όμιλος Airbus βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μακρά και επίπονη έρευνα για τις πωλήσεις των εμπορικών αεροσκαφών του μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής της Βρετανίας ότι θα εξετάσει ύποπτες παρατυπίες σε ό,τι αφορά τον ρόλο τρίτων για την εξασφάλιση συμβολαίων.
 
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία αεροδιαστημικής ανακοίνωσε αργά χθες ότι της γνωστοποιήθηκε ότι η βρετανική υπηρεσία αντιμετώπισης σοβαρών υποθέσεων απάτης (Serious Fraud Office, SFO) άνοιξε επίσημη έρευνα αφού ενημερώθηκε από την αρχή εξαγωγικών πιστώσεων της χώρας για παρατυπίες που σχετίζονται με την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων τοπικών παραγόντων.
 
Η έρευνα εγείρει ένα ευαίσθητο ζήτημα για τη βιομηχανία καθώς η αρχή, η Βρετανική Αρχή Χρηματοδότησης Εξαγωγών (UKEF), εδώ και χρόνια βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις αεροδιαστημικές εταιρίες για την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας, παρόλο που δεν αντιτίθεται άμεσα στη χρήση μεσαζόντων.
 
Ο όμιλος Airbus είπε ότι η SFO ερευνά πιθανή «απάτη, δωροδοκία και διαφθορά» και ότι η εταιρία συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ερευνητικές αρχές. «Θα πάρει χρόνια», δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος αναφορικά με την έρευνα της SFO, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να προβλεφθούν η έκβαση ή οι επιπτώσεις για την εταιρία και τον ευρύτερο κλάδο.
 
Η μετοχή της Airbus κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.