search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Τουρίστας πέρασε μια εβδομάδα σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία γιατί έκλεψαν το… πορτοφόλι του!

08.08.2016 16:07
Τουρίστας πέρασε μια εβδομάδα σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία γιατί έκλεψαν το... πορτοφόλι του! - Media

 

Ένας 31χρονος Κινέζος τουρίστας στη Γερμανία κατέληξε να περάσει μια εβδομάδα σε κέντρο προσφύγων, όταν λανθασμένα συμπλήρωσε μια αίτηση για άσυλο αντί για καταγγελία στην αστυνομία για την κλοπή του πορτοφολιού του.

Η κλοπή συνέβη κατά την διάρκεια μιας ξενάγησης στην πόλη της Χαϊδελβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό WDR.

Ο 31χρονος προσπάθησε να παραπονεθεί για το συμβάν, αλλά η έλλειψη γνώσης γερμανικών τον οδήγησε στο δημαρχείο, αντί για το αστυνομικό τμήμα.

Η ίδια γλωσσική αδυναμία οδήγησε τις αρχές στη σκέψη ότι προσπαθούσε να ζητήσει αίτημα για άσυλο. Ο άνδρας συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα και δεν έφερε αντίρρηση όταν του αφαίρεσαν το διαβατήριο για να το αντικαταστήσουν με έγγραφα προσφύγων.

Τότε, ο τουρίστας από το Πεκίνο μεταφέρθηκε σε κέντρο προσφύγων, κοντά στην πόλη Ντουλμέν. Εκεί, πέρασε από τη συνηθισμένη διαδικασία των αιτούντων για άσυλο, του πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα και πέρασε από ιατρική εξέταση.

Ο Κριστόφ Σλούτερμαν από τον Ερυθρό Σταυρό παραξενεύτηκε που είδε ένα καλοντυμένο και φαινομενικά πλούσιο άτομο στο κέντρο. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κινέζο και τελικά το κατάφερε, όταν κατέβασε στο κινητό του μια εφαρμογή μετάφρασης.

Μόνο τότε έγινε ξεκάθαρο ότι ο άνδρας είχε φτάσει στην Ευρώπη για να δει αξιοθέατα, και όχι για να ζητήσει άσυλο.

Ο τουρίστας κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του στη Γερμανία λίγες μέρες αργότερα εξαιτίας της γραφειοκρατικής καθυστέρησης που προκλήθηκε από την λάθος καταχώρηση των στοιχείων του όταν ήρθε στη Γερμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20