search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16
MENU CLOSE

Τα απίστευτα… «μπινελίκια» του προέδρου τoν Φιλιππίνων προς τoν Αμερικανό πρέσβη

10.08.2016 07:25
Τα απίστευτα... «μπινελίκια» του προέδρου τoν Φιλιππίνων προς τoν Αμερικανό πρέσβη - Media

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει προκαλέσει ένα διπλωματικό επεισόδιο με την «διανθισμένη» ρητορική του, λέγοντας στον πρέσβη τον ΗΠΑ πως είναι «gay» σε σχόλια του που του υπενθύμιζαν την Ουάσιγκτον πως πρέπει να καλέσει τον πρέσβη από την Μανίλα.

Ο Ντουτέρτε χρησιμοποίησε μια τοπική γλώσσα των Τάγκαλογκ, μεγάλης εθνογλωσσικής ομάδας των Φιλιππίνων, για να εξαπολύσει τις ομοφοβικές ύβρεις, που στόχο είχαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά του για τον Πρέσβη των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, σε σχόλια του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση την Παρασκευή.

«Όπως γνωρίζετε, παλεύω με τον πρέσβη του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι. Τον gay πρέσβη του, τον π@#ανας γιο. Με εκνεύρισε αφάνταστα», δήλωσε ο Ντουτέρτε.

Ο Ντουτέρτε, 71 ετών, ανέβηκε στην εξουσία με μια συντριπτική νίκη στις εκλογές του Μαΐου, ενώ στην προεκλογική του εκστρατεία είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές υβριστική γλώσσα εναντίον προσώπων εξουσίας, από τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι και τον πάπα.

Ήρθε σε διένεξη για πρώτη φορά με τον πρέσβη των ΗΠΑ Γκόλντμπεργκ στην προεκλογική του εκστρατεία, αφού δήλωσε πως ήθελε να βιάσει μια «πανέμορφη» Αυστραλιανή ιεραπόστολο που είχε επιτεθεί σεξουαλικά και δολοφονηθεί το 1989 σε μια φυλακή στο Davaο, στην πόλη που ήταν δήμαρχος για 2 δεκαετίες.

Ο Γκόλντμπεργκ και ο Αυστραλιανός πρέσβης άσκησαν σκληρή κριτική σε αυτά τα σχόλια.

«Ανακατεύτηκε καταμεσής των εκλογών, κάνοντας δηλώσεις εδώ και εκεί, Δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό», δήλωσε ο Ντουτέρτε την Παρασκευή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16