search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:58
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Εγκαταλείπουν μαζικά τα κατοικίδιά τους

10.08.2016 08:18
Βενεζουέλα: Εγκαταλείπουν μαζικά τα κατοικίδιά τους  - Media

Οι οργανισμοί για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων στην Βενεζουέλα υπολογίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, φέτος, το ποσοστό εγκατάλειψης κατοικιδίων αυξήθηκε κατά 50%.

Σύμφωνα με στοιχεία που προσκομήθηκαν από την Τζέσικα Λούνα και τον Αρμάντο Χιρόν, εκπροσώπους της ΜΚΟ Santuario Luna, «η εγκατάλειψη των ζώων στους δρόμους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη τροφίμων για τα κατοικίδια».

Μόλις γίνονται δεκτά, τα κατοικίδια ελέγχονται από έναν κτηνίατρο, που ευθύνη του είναι να διενεργήσει έναν γενικό έλεγχο.

«Τα ζώα παίρνανε από αποπαρασίτωση και ελέγχονται χωρίς να επιβαρύνει κάποιο κόστος τον ιδιοκτήτη» δήλωσε ο κτηνίατρος.

Για να δώσει ένα παράδειγμα του κόστους της συντήρησης ενός κατοικιδίου, εξήγησε ότι μια σακούλα φαγητού για σκύλου που διαρκεί έναν μήνα, ισοδυναμεί τουλάχιστον με 2 κατώτατους μισθούς και όλο αυτό χωρίς να προστίθεται η φροντίδα, η περαιτέρω συντήρηση και η κτηνιατρική φροντίδα που χρειάζονται.

Ο κτηνίατρος τη ΜΚΟ τόνισε πως για να δοθεί η δυνατότητα να αποκτηθούν τροφές σε καλές τιμές κάθε δεύτερη Κυριακή πραγματοποιούνται εργαστήρια παραγωγής μπισκότων για σκύλους. «Ξέρουμε ότι δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά θέλουμε να προσφέρουμε στους μια εναλλακτική. Ένα κατοικίδιο είναι ένα ζωντανό πλάσμα, ένα μέλος της οικογένειας και η ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι να μπορέσει να συνεχίσει να είναι» δήλωσε.

Κάθε Κυριακή η ομάδα «Colectivo Mision Nevado» παρέχει φροντίδες σε περίπου 350 κατοικίδια μεταξύ των οποίων σκυλιά, γατιά αλλά και άλλα οικόσιτα ζώα.

Η ομάδα επιβεβαιώνει πως είναι συγκινητικό να καταφέρεις να παρέχεις μια νέα οικογένεια σε ένα κατοικίδιο που έχει εγκαταλειφθεί. «Σε κάποιες περιπτώσεις μπορέσαμε να δώσουμε για υιοθεσία μέχρι και 30 την μέρα. Για μας αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57