search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Αιγύπτιος ψαράς…ο μεταφραστής της αστυνομίας Χίου για τους πρόσφυγες

10.08.2016 08:52
Αιγύπτιος ψαράς...ο μεταφραστής της αστυνομίας Χίου για τους πρόσφυγες - Media

 

Στις υπηρεσίες ενός Αιγύπτιου ψαρά προστρέχει συχνά – πυκνά η αστυνομική διεύθυνση Χίου, προκειμένου να συνεννοηθεί με τους πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως εκείνους που κατηγορούνται για αδικήματα και συνήθως παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.

Όπως αναφέρει ο «Αστραπάρης» το πρόβλημα της επικοινωνίας στα αραβικά ή στα φαρσί είναι μια παράμετρος που δυσκολεύει σημαντικά το έργο των αστυνομικών, οι οποίοι ελλείψει επίσημου μεταφραστή αναγκάζονται να καλούν σε βοήθεια είτε τον Αιγύπτιο ψαρά, είτε κάποιους άλλους μόνιμους οικονομικούς μετανάστες στη Χίο, που γνωρίζουν καλά ελληνικά και φυσικά την γλώσσα των προσφύγων και μεταναστών ή ακόμα και Χιώτες που έχουν γνώση της αραβικής γλώσσας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση», που έχει αναλάβει να προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης στο hot spot της ΒΙΑΛ και στους καταυλισμούς της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ δεν εμπλέκεται στη δραστηριότητα της αστυνομίας, ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά την ανακριτική διαδικασία, τις ποινικές διώξεις και τις συλλήψεις και απελάσεις των παραβατών προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αστραπάρης» το ζήτημα έχει τεθεί στο  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια λύση, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η όποια αποζημίωση δίνεται στον «μεταφραστή» καλύπτεται  εκ των ενόντων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53