search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Πρόστιμα στους επικίνδυνους πεζούς που παίζουν Pókemon GO

10.08.2016 10:13
Πρόστιμα στους επικίνδυνους πεζούς που παίζουν Pókemon GO - Media

Η βελγική Αστυνομία έχει την πρόθεση να τιμωρήσει τους παίκτες Pókemon Go, καθώς είναι τόσο απασχολημένοι με το κινητό τους, σε σημείο να αποτελούν πραγματικό κίνδυνο στους δημόσιους δρόμους.

 

Η βελγική Αστυνομία έχει την πρόθεση να τιμωρήσει τους παίκτες Pókemon Go, καθώς είναι τόσο απασχολημένοι με το κινητό τους, σε σημείο να αποτελούν πραγματικό κίνδυνο στους δημόσιους δρόμους.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη ούτε στο σημείο της πρόληψης, πόσω μάλλον των κυρώσεων! Στο Βέλγιο όμως, θα αρχίσουν να μοιράζουν πρόστιμα στους «κυνηγούς» των Pókemon που έχουν κυριολεκτικά βουτήξει μέσα στο smartphone, μη δίνοντας καμία προσοχή στην κυκλοφορία και στους κανόνες της.

Πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το Le Vif, σημειώνουν ότι η Αστυνομία έχει την πρόθεσηνα τιμωρήσει τους ενοχλητικούς και επικίνδυνους κυνηγούς επί τη βάσει του άρθρου 7.2 του εθνικού KOK. Αυτό προβλέπει ότι «οι χρήστες θα πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι ώστε να μην παρενοχλούν και να μην δημιουργούν κινδύνους στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου». Το ύψος του προστίμου θα ανέρχεται στα 55 ευρώ και ο αστυνομικός θα πρέπει να δώσει λεπτομέρειες για το κίνδυνο που δημιουργήθηκε. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, καθώς δεν είναι απλό να αποδείξεις ότι το εγκαλούμενο άτομο «έπαιζε». Το κυνήγι Pókemon έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλον τον κόσμο με το παιχνίδι να έχει ξεπεράσει σε web δημοτικότητα το Twiter και το PornHub! Μεγάλο ποσοστό οδηγών παίζει οδηγώντας, με τα νούμερα να λένε, για παράδειγμα, ότι τρία εκατ. Γάλλοι οδηγοί από τα 40 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα παίζουν Pókemon Go!

Σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας, αλλά και των εταιρειών αυτοκινητοδρόμων, έχουν κλιμακωθεί και φανταζόμαστε ότι έπεται συνέχεια. Αναμένουμε και στην Ελλάδα να γίνει στοιχειωδώς κάτι. Αν όχι από την πολιτεία (που πάντα σε τέτοια θέματα είναι μακριά νυχτωμένη), από τιςεταιρείες αυτοκινητοδρόμων που χρειάζεται να ξεκινήσουν με μηνύματα σε όλα τα ενημερωτικά ταμπλό τους.

Πηγή: Drive

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30