search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Σπάνιο ψηφιδωτό βρέθηκε στην Κύπρο (Photos)

10.08.2016 11:24
Σπάνιο ψηφιδωτό βρέθηκε στην Κύπρο (Photos) - Media

 

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Κύπρο καθότι κατόπιν ανασκαφών βρήκαν ένα ψηφιδωτό πάτωμα που χρονολογείται περί τον 4ο αιώνα μετά Χριστό το οποίο παραμένει σχεδόν άθικτο.

Το ψηφιδωτό απεικονίζει ιπποδρομίες και αποτελεί μοναδικό εύρημα στο νησί καθώς και ένα από τα λίγα στο είδος του παγκοσμίως.

Η επικεφαλής του τμήματος αρχαιοτήτων της Κύπρου Φρύνη Χατζηχριστόφη ανέφερε πως το ψηφιδωτό είναι μήκους 26 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων.  

Τoν χώρο της ανασκαφής επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του για «το πραγματικά αξιόλογο εύρημα». 
Επίσης, επισήμανε τον ρόλο του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Κύπρο, αναφέροντας ότι «επιτελεί σημαντικό έργο, στο οποίο όλοι πρέπει να είμαστε αρωγοί, διότι αναδεικνύει την τεράστια αρχαία κληρονομιά που έχει η Κύπρος».
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:19