search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:25
MENU CLOSE

«Ανιστόρητα τα περί χρέους»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1929
11-08-2016
14.08.2016 03:00
pod_10_0.jpg

Νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα βλέπει το ΚΚΕ μετά την επικείμενη νέα αναδιάρθρωση

Η ρύθμιση του χρέους που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα συνοδεύεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα, υποστηρίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού για το χρέος. 
 
«Στις ανιστόρητες αναφορές του ο κ. Τσίπρας “ξεχνά” να πει ότι η ρύθμιση του χρέους και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας δεν είχε στόχο την ευημερία του λαού της, αλλά αφενός την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, σχέδιο που εκτός των άλλων περιλάμβανε και την αξιοποίηση πάμπολλων πρώην στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος, και αφετέρου την καπιταλιστική ανάκαμψη της Γερμανίας», σημειώνει ο Περισσός. 
 
«Σήμερα η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, θα συνοδεύεται με νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, προς όφελος της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, ενώ αυτό το χρέος θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 
 
Υπενθυμίζεται ότι, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε για την επέτειο της διαγραφής του χρέους της Γερμανίας: «Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν εξάμηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της “Συμφωνίας του Λονδίνου”. Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση, θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της». 
 
Αποζημίωση πυροπαθών
 
Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων από την πρόσφατη φωτιά στη βόρεια Εύβοια ζητάει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ. 
 
Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης σημειώνει πως η φωτιά έκαψε 25.000 στρέμματα πευκοδάσους σπάνιου φυσικού κάλλους. Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει, στην ανεργία βγαίνουν για τα επόμενα χρόνια οι ρετσινοπαραγωγοί της περιοχής, καθώς η ρητίνη των δέντρων που κάηκαν ήταν το μοναδικό εισόδημά τους και συνιστά τη μεγάλη πλειονότητα της εγχώριας παραγωγής ρητίνης. 
 
«Η φωτιά κατασβέστηκε με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, οι οποίες παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή με διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων έδιναν νύχτα μέρα επί τέσσερις μέρες μάχη με τις φλόγες. Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, που εντείνει τις περικοπές κονδυλίων για τις λαϊκές ανάγκες, όπως αυτές για υποδομές και προσωπικό πυροπροστασίας αλλά και της Ε.Ε., η οποία δεν κρίνει επιλέξιμες τις δαπάνες για τις υποδομές πυροπροστασίας με κριτήριο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής στο κείμενο της ερώτησής του. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:18