search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Πρόωρες εκλογές στην Ισλανδία λόγω των Panama Papers

12.08.2016 05:37
Κρις Μπέρκαρντ: Tα παγετώδη ποτάμια της Ισλανδίας σε ένα  βιβλίο - Media

Πρόωρες εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισλανδία στον απόηχο του σκανδάλου των Panama Papers, σύμφωνα με εξαγγελία του πρωθυπουργού της χώρας, Σιγκούρντουρ Ινγκι Γιόχανσον.

«Κρίνοντας από το πώς κινούνται τα πράγματα και την ένταση στο κοινοβούλιο την άνοιξη που πέρασε αλλά και τώρα το καλοκαίρι, περιμέναμε ότι αυτό θα γίνει. Σκοπεύουμε να διεξάγουμε εκλογές στις 29 Οκτωβρίου» ανέφερε ο Ισλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ύστερα από την παραίτηση του   προκατόχου του Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον λόγω της εμπλοκής του με offshore εταιρείες όπως αποκάλυψαν οι διαρροές των Panama Papers.

Ο Γιόχσανσον ζήτησε από τους ηγέτες των έξι κομμάτων που βρίσκονται στο κοινοβούλιο να συμφωνήσουν στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έξι μήνες πριν από την επόμενη προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση

Αυτή θα είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για την Ισλανδία μέσα στο 2016 καθότι τον Ιούνιο εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10