12/12/2019 18:41:33

Συναγερμός στον Έβρο: Τούρκοι πολίτες μπαίνουν στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο

Συναγερμός στον Έβρο: Τούρκοι πολίτες μπαίνουν στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στον Έβρο αφού παρατηρείται το φαινόμενο εισροής Τούρκων πολιτών της αστικής τάξης (έμποροι, δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες κλπ), οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Πρόκειται για Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές Τούρκους πολίτες, οι οποίοι φοβούνται πως θα είναι τα επόμενα θύματα των διώξεων του Ερντογάν.

Ήδη, σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., δύο από αυτούς απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στην περιοχή του Έβρου, ενώ χαρακτηριστική είναι η αύξηση των συλλήψεων αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι εντοπίζονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, κοντά στους Κήπους, να περιμένουν ουσιαστικά την «πελατεία» τους με μίνι bus και ΙΧ.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι πολλοί Τούρκοι διπλωμάτες που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ανακαλέσει στην Κωνσταντινούπολη, αρνήθηκαν να υπακούσουν και προτίθενται να ζητήσουν άσυλο σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο Τούρκοι ακόλουθοι στο προξενείο στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από τις 6 Αυγούστου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία.

Παράλληλα, το «Π» αποκαλύπτει σήμερα ότι ακόμα ένας στρατιωτικός ακόλουθος του τουρκικού προξενείου εξαφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες, με τις πληροφορίες να λένε πως έχει βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.