16/09/2019 12:32:26

Υποψίες εγείρει το τριπλό μέτωπο πυρκαγιών στην Κέρκυρα - Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα

Συνελήφθη 43χρονος για τη φωτιά στις Αιγές Ακράτας - Media

 

Υποψίες σχετικά με τα αίτια των τριών πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότια Κέρκυρα, προκαλεί η εκδήλωση τους μέσα σε χρονικό διάστημα 85 λεπτών που είχε ως συνέπεια την υποχρεωτική διασπορά της πυροσβεστικής δύναμης στο νησί, για την αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη ξεκίνησε στις δύο και δέκα το μεσημέρι στην περιοχή Χλωματανιά, σε δύσβατο σημείο και μακρυά από κατοικημένη περιοχή και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο πήρε γρήγορα διαστάσεις.
Είκοσι λεπτά αργότερα μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά το χωριό της Μπαρμπατιάς, χωρίς  ευτυχώς να απειλήσει σπίτια.

Χάρη στς προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής και οι δύο πυρκαγιές, αυτή την ώρα βρίσκονται σε ύφεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά στο νησί των Φαιάκων, η οποία εκδηλώθηκε στην Κεντρική Κέρκυρα (περιοχή Στρογγυλή) και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Και τα τρία μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.