search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Υποψίες εγείρει το τριπλό μέτωπο πυρκαγιών στην Κέρκυρα – Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα

12.08.2016 15:42
Συνελήφθη 43χρονος για τη φωτιά στις Αιγές Ακράτας - Media

 

Υποψίες σχετικά με τα αίτια των τριών πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότια Κέρκυρα, προκαλεί η εκδήλωση τους μέσα σε χρονικό διάστημα 85 λεπτών που είχε ως συνέπεια την υποχρεωτική διασπορά της πυροσβεστικής δύναμης στο νησί, για την αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη ξεκίνησε στις δύο και δέκα το μεσημέρι στην περιοχή Χλωματανιά, σε δύσβατο σημείο και μακρυά από κατοικημένη περιοχή και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο πήρε γρήγορα διαστάσεις.
Είκοσι λεπτά αργότερα μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά το χωριό της Μπαρμπατιάς, χωρίς  ευτυχώς να απειλήσει σπίτια.

Χάρη στς προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής και οι δύο πυρκαγιές, αυτή την ώρα βρίσκονται σε ύφεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά στο νησί των Φαιάκων, η οποία εκδηλώθηκε στην Κεντρική Κέρκυρα (περιοχή Στρογγυλή) και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Και τα τρία μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22