search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:06
MENU CLOSE

Guardian: Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε hot spot στην Ελλάδα

13.08.2016 15:17
Guardian: Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε hot spot στην Ελλάδα - Media

 

Στη μαρτυρία εθελοντή βασίζεται το άρθρο του Guardian με τίτλο «Σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά στα ελληνικά κέντρα προσφύγων».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι παιδιά, ηλικίας 7 ετών,  πέφτουν θύματα κακοποίησης στα ευρωπαϊκά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αναφέροντας την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού στο κέντρο φιλοξενίας της Softex.

«Οι γονείς ακόμα δεν πιστεύουν τι συνέβη. Ενας άνδρας από μία από τις ομάδες ”μαφίας” ζήτησε από την 7χρονη να έρθει στη σκηνή του για να παίξουν παιχνίδι στο κινητό του και στη συνέχεια έκλεισε την τέντα. Η μικρή γύρισε με σημάδια στα χέρια και στο λαιμό της. Αργότερα, το κορίτσι περιέγραψε πώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σημάδεψε τη ζωή μίας 7χρονης», δήλωσε ο εθελοντής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος η οικογένεια σκέφτεται να επιστρέψει πίσω στη χώρα από την οποία ξεκίνησε, αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της η Ανίτα Ντούλαρντ της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου κάνει λόγο για αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση.

Η Αννα Σιάρα Νάβα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει αυτούς τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, αναφέροντας πως τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει κάποιο συμβάν.

«Είναι δύσκολο για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, 16-17 ετών, να επιβιώσουν. Εκεί, νικά ο ισχυρότερος. Το βράδυ δεν βλέπετε παιδιά, επειδή κρύβονται σε σκηνές. Οι γυναίκες φοβούνται. Καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούν να πάνε μόνες τους στην τουαλέτα. Έχουν ακούσει όλοι τις αναφορές για επιθέσεις», λέει.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως η «Softex είναι το στρατόπεδο με τις περισσότερες περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς μικρής σημασίας, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση βιασμού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:04