search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51
MENU CLOSE

Οχτώ λόγοι για να κάνεις κατακόρυφο κάθε μέρα

14.08.2016 08:01
Οχτώ λόγοι για να κάνεις κατακόρυφο κάθε μέρα - Media

Εάν κάνεις γιόγκα τη shirshasana πρέπει να την παίζεις στα δάχτυλα (ναι, αυτή στην οποία στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια σου είναι στον αέρα).

 

Εάν κάνεις γιόγκα τη shirshasana πρέπει να την παίζεις στα δάχτυλα (ναι, αυτή στην οποία στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια σου είναι στον αέρα).

Αν και μερικοί γιόγκι ορκίζονται ότι σου χαρίζει μάγουλο βερίκοκο και φρεσκαδούρα δέρμα ενώ μπορεί ακόμη και τα γκρίζα μαλλιά σου να τα κάνει λαμπερά και κατάμαυρα (σοβαρά τώρα: ΔΕΝ είναι αυτό το δυνατό της σημείο) αυτή η άσκηση είναι καλή για όλο το σώμα. Εάν δεν κάνεις γιόγκα το να κάνεις κατακόρυφο κάθε μέρα θα σου χαρίσει πολλά οφέλη, εκτός από το ότι θα βλέπεις τον κόσμο από άλλη οπτική.

1 Αναζωογονεί όλο το σώμα

Η shirshasana ή headstand, γνωστή και ως «ο βασιλιάς των asanas», έχει τεράστια οφέλη για το σώμα και το μυαλό. Όλες οι φυσικές και διανοητικές δραστηριότητες μας κατευθύνονται από τον εγκέφαλο, που είναι η έδρα της νοημοσύνης, της γνώσης, της σοφίας και της δύναμης. Καθώς το Headstand αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο αυτό αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα και το μυαλό και αναζωογονεί επίσης το νευρικό σου σύστημα.

2 Γυμνάζει χέρια, ώμους και κοιλιακούς

Το να βρεις ισορροπία σε αυτή τη στάση απαιτεί πολλή συγκέντρωση, ευελιξία, ισορροπία, συντονισμό και πείσμα. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με μια προπόνηση στοχευμένη στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Επιπλέον για να διατηρήσεις το σώμα σου σε ισορροπία συμμετέχουν οι πλάγιοι κοιλιακοί και ο ορθός.

3 Αυξάνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων

Eστιάζει αυτόματα στην αναπνοή – βαθιές εισπνοές και εκπνοές  – παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο στο αίμα αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητα των πνευμόνων.

4 Συμβάλλει στην αποτοξίνωση

Η ανάποδη στάση του σώματος εφοδιάζει το λεμφικό σου σύστημα με περισσότερο αίμα και αυτό συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

5 Μειώνει το στρες

Σε ένα μάθημα γιόγκα η shirshasana γίνεται για να απομακρύνει το φόβο και το στρες από το μυαλό και το σώμα. Σε συνδυασμό με τη σωστή αναπνοή, αυτή η στάση μπορεί πραγματικά να σε ανακουφίσει από τα συμπτώματα του στρες.

6 Ενισχύει τη συγκέντρωση

Με αυτή τη στάση τονώνει τον εγκέφαλο και του παρέχει αίμα προς την υπόφυση και τον υποθάλαμο. Αυτοί ρυθμίζουν όλους τους άλλους αδένες στο σώμα (θυρεοειδή, επίφυση και επινεφρίδια) ενώ ενισχύουν τη καθαρή σκέψη και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, επειδή ανακουφίζει από το στρες και την κατάθλιψη, προκαλεί πιο ευχάριστη διάθεση στο άτομο –κάτι που συμβάλλει στην αυξημένη λίμπιντο, δηλαδή όπως θα δεις και παρακάτω, στο νο7…

7 Αυξάνει την ερωτική επιθυμία

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην υπόφυση και στον υποθάλαμο, γεγονός που συμβάλλει στην έκκριση των ορμονών που σχετίζονται με τη σεξουαλική διάθεση, προσφέροντάς σου καλή ερωτική ζωή.

8 Βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης

Η στάση αυτή επιτρέπει την καλύτερη αιμάτωση όλων των οργάνων που συμμετέχουν σ’ αυτή. Έτσι, το κόλον και το έντερο είναι πολύ πιο υγιή.

Αυτήν την άσκηση μην την επιχειρήσεις μόνος σου στο σπίτι, χωρίς την καθοδήγηση ενός ειδικού, και αν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση ή γλαύκωμα καλύτερα να την αποφύγεις.

Πηγή: Wefit

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51