search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Υποβάθμιση της Ελλάδας κατά τρεις μονάδες από S&P

13.06.2011 17:24
Υποβάθμιση της Ελλάδας κατά τρεις μονάδες από S&P - Media

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρείς μονάδες, από “B” σε “CCC”, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρείς μονάδες, από “B” σε “CCC”, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης «οι πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση χρέους είναι ιδιαίτερα αυξημένες». Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι κίνδυνοι εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, ενά ακόμα και οι πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο». Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση κουρέματος του χρέους το ποσό θα φτάσει το 50 και 70%.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία και σημειώνει πως «η απόφαση υποβάθμισης γίνεται εν μέσω έντονων φημολογιών και δηλώσεων (στις οποίες και κάνει αναφορά) από εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ. Παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών τα επόμενα χρόνια».

»Η απόφαση επίσης παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, καθώς και την βούληση όλων των Ελλήνων να σχεδιάζουμε το μέλλον μας μέσα στην Ευρωζώνη».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21