search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Πετρούνιας, ο άρχοντας των κρίκων (Video)

16.08.2016 04:37
Πετρούνιας, ο άρχοντας των κρίκων (Video) - Media

Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

 

Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους. Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80).

Ταυτόχρονα με το χρυσό μετάλλιο, ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο. 

Με την αγαπημένη του φράση «Ναι ρε φίλε», άρχισε τις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας, αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Μόνο που αυτή τη φορά πρόσθεσε και το «Ναι ρε Ελλάδα»… 

Για να τονίσει στη συνέχεια: «Έχουμε την ψυχή να πηγαίνουμε εκεί που μας αξίζει και να ακούμε τώρα τον Ζορμπά του Θεοδωράκη σε όλο το στάδιο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον πατέρα μου, που έχει “φύγει”, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα». 

Αμέσως μετά είπε: «Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Έχω προετοιμαστεί καλά, δουλεύω με υπομονή και χρειάζεται και λίγη τύχη. Δεν είχαμε τραυματισμούς, κρατήσαμε καλά τις δυνάμεις μας». 

Στη μικτή ζώνη αναφέρθηκε στον αγώνα, λέγοντας: «Είχα αγωνία, αλλά στο μυαλό μου είχα κλειδώσει μια Χ άσκηση, που εκτελέστηκε όπως την είχα σχεδιάσει, για έναν Χ βαθμό, που ήρθε. Μόλις είδα τον βαθμό, κατάλαβα ότι πλέον έχω πολλές πιθανότητες να νικήσω». 

Και για την… επόμενη μέρα: «Θέλω να κάνω διακοπές και να ξεκινήσω πλέον τη νέα τετραετία για να κάνω το… repeat. Γιατί ένας μεγάλος αθλητής πρέπει να έχει διάρκεια». 

Ενδεικτικό της σπουδαίας εμφάνισης που πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πως, πριν ανακοινωθεί ο βαθμός του Βραζιλιάνου Αρτούρ Ζανέτι, ο οποίος πήρε το ασημένιο, ο Τόμας Μπαχ είχε ήδη πλησιάσει τον Έλληνα πρωταθλητή και του έδινε συγχαρητήρια. Ο Πετρούνιας αποκάλυψε πως αυτό που του είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν: «Είδες, είναι όπως την ημέρα που έγινες ο πρώτος λαμπαδηδρόμος».

Ράφτης: «Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα και θα το επαναλάβει»

Πάντα κοντά και ο προπονητής του Πετρούνια. Ο Δημήτρης Ράφτης ήταν προπονητής αθλητών που κατέκτησαν παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Βλάσης Μάρας, όμως δεν είχε καταφέρει ένας αθλητής του να μπει σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός του Πετρούνια ήταν ο πρώτος Ολυμπιακός τελικός για τον Ράφτη και φυσικά το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε: «Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα. Έχει τη βοήθεια που χρειάζεται, αλλά έχει και το χάρισμα. Αν είναι υγιής τότε θα το επαναλάβει πολλές φορές». 

Σχετικά με τον ίδιο τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: «Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό. Είχε μόνο ένα στιγμιαίο κόλλημα λίγο πριν την έξοδο, που μόνο όσοι γνωρίζουν το άθλημα μπορούσαν να το διακρίνουν, όμως αυτό είναι λογικό, γιατί προετοιμάζεται για την έξοδο, που είναι και η γενική εντύπωση. Το 16άρι το έχει πάρει κι άλλη φορά και είναι ο μόνος που μπορεί. Κανείς άλλος δεν μπορούσε να το πάρει». 

Η αγωνία της μητέρας και το φιλί στον Λευτέρη Πετρούνια

Η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια βρίσκεται μαζί του στο Ρίο και έζησε από κοντά όλη την αγωνία του τελικού. Πανηγύρισε στο τέλος και λίγη ώρα μετά η αγκαλιά και το φιλί ήταν το μεγάλο βραβείο. Μιλώντας γεμάτη υπερηφάνεια για την μεγάλη επιτυχία του γιού της στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Ευχαριστώ τον προπονητή του, ευχαριστώ τον ίδιο τον γιό μου. Είναι σήμερα μέρα γιορτής, γιόρταζε και ο πατέρας του και ήρθε αυτή η δύναμη από ψηλά. Ο Λευτέρης είναι ένας σταθερός αθλητής και δυνατός άνθρωπος. Εγώ έζησα τη στιγμή με τη μεγαλύτερη αγωνία. Η καρδιά μου είχε φύγει από τη θέση της. Δεν περίμενα ούτε το 16,000 για να πανηγυρίσω, αλλά περίμενα να τελειώσει όλος ο αγώνας. Για μένα μετράει το ήθος. Αν ο Λευτέρης ήταν καλός αθλητής, αλλά δεν ήταν καλός χαρακτήρας, τότε θα είχε πρόβλημα. Ο Λευτέρης ήθελε να δώσει χαρά στους Έλληνες. Η ενόργανη είναι στο αίμα του». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:53