search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Τραγωδία από σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα – Τέσσερις νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδάκι

16.08.2016 10:50
Τραγωδία από σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα - Τέσσερις νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδάκι - Media

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης βάρκας, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος που έγινε πριν από λίγο στην Αίγινα.

 

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Νεκροί είναι ο 58χρονος χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Παράλληλα, ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας και συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και υποστηρίζει ότι είχε ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και των δημοτικών αρχών, ο χειριστής του ταχύπλοου είναι συγγενικό πρόσωπο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Επίσης, ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Οι πέντε τραυματίες, που βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.  Συνολικά, στο κέντρο υγείας διακομίστηκαν 16 τραυματίες.

Σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε η διακομιδή πέντε τραυματιών, με πλωτό μέσο στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδεία ιδιώτη γιατρού. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, μία 29χρονη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ένας 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο νοσοκομείο Νίκαιας και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του (αστυνομικός). Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών από το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10