11/12/2018 03:41:52

Ενιαία κλίμακα, αφορολόγητο και λιγότερες απαλλαγές, τα χαρακτηριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ

Έστειλαν ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ σε νεκρούς σε Σέρρες και Πιερία - Media

 

Μία προοδευτική κλίμακα, που θα είναι ενιαία για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας (και όχι για το κάθε ακίνητο ξεχωριστά όπως ισχύει σήμερα), θα περιλαμβάνει ο νέος ΕΝΦΙΑ που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με προοπτική να εφαρμοστεί μέχρι το 2018.

Ένα από τα βασικά σημεία στο σχεδιασμό του νέου ΕΝΦΙΑ, θα είναι η καταγραφή των εκτάσεων γης που βρίσκονται στην κατοχή του κάθε φορολογούμενου και ο όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός τρόπος υπολογισμός της αξίας τους. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει εκ νέου δήλωση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων στις αρχές του 2017, προκειμένου αφενός να διορθωθούν κάποια λάθη που υπάρχουν στη σημερινή εικόνα αρκετών Ε9 κα αφετέρου να προστεθούν ορισμένες νέες παράμετροι στην αποτίμηση της αξίας της κάθε έκτασης (π.χ. απόσταση από θάλασσα, καλλιεργήσιμη γη, εμπορικότητα, οικοδομήσιμη κ.ά.). Ένα δεύτερο βήμα είναι η ολοκλήρωση του περιουσιολογίου και η διασταύρωση στοιχείων με τη ΔΕΗ και το Κτηματολόγιο. Με αυτόν τρόπο, όπως υποστηρίζουν στο οικονομικό επιτελείο, θα εντοπιστούν αρκετές κρυφές ιδιοκτησίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.