search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:12
MENU CLOSE

Από μπαλαρίνα… σφυροβόλος και από κει στο Ρίο και στο χάλκινο (Photos)

17.08.2016 08:12
Από μπαλαρίνα... σφυροβόλος και από κει στο Ρίο και στο χάλκινο (Photos)  - Media

 

Η φανταστική παρουσία της Βρετανίας στο Ρίο συνεχίστηκε και την Τρίτη, καθώς η Σόφι Χίτσον έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κέρδισε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στην σφυροβολία από το 1924.

Η 25χρονη Βρετανίδα έκανε εθνικό ρεκόρ με την τελική της ρίψη και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην σφυροβολία, ιστορική διάκριση για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώην μπαλαρίνα, που πέρασε στον τελικό στην 11η θέση από τους 12 φιναλίστ, έριξε την σφύρα στα 74.54 μέτρα για να ανέβει από την έκτη θέση στην τρίτη.

Η Χίτσον που ονειρευόταν να γίνει μια επαγγελματίας χορεύτρια και έκανε μαθήματα για 12 χρόνια, έχει δηλώσει ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Δήλωσε το 2012 πως ο χρόνος που πέρασε στην σκηνή χορεύοντας την προετοίμασε νοητικά να μπορεί να λειτουργεί καλά μπροστά σε κοινό και την βοήθησε να «αντιμετωπίζει την πίεση».

Η Χίτσον ξεκίνησε την σφυροβολία στα 14 της χρόνια όταν ένας προπονητής στον τοπικό αθλητικό σύλλογο του Burney, από όπου και κατάγεται, της είπε ότι δεν έχουν κανέναν να αγωνιστεί στο άθλημα και της ζήτησε να το δοκιμάσει.

Το κορίτσι που ήταν γνωστό για το μπαλέτο της, είχε ξεκάθαρο ταλέντο στο άθλημα και έσπασε το βρετανικό ρεκόρ για τους κάτω των 17 στην πρώτη χρονιά που αγωνιζόταν στο άθλημα, στα 15 της χρόνια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33