search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Ο μαέστρος που παίζει όπερα στο μετρό και σε φαβέλες της Αργεντινής (Photos)

17.08.2016 08:26
Ο μαέστρος που παίζει όπερα στο μετρό και σε φαβέλες της Αργεντινής (Photos)  - Media

Το μετρό του Μπουένος Άιρες, αλλά και άλλα ακόμη πιο ασυνήθιστα μέρη για την παρουσίαση μιας όπερας, όπως φαβέλες ή ψυχιατρικά νοσοκομεία, επιλέγει ένας νεαρός διευθυντής ορχήστρας στην Αργεντινή για να κάνει γνωστό το μουσικό αυτό θεατρικό είδος στο ευρύ κοινό της χώρας του.

Χθες, οι διάδρομοι του μετρό του Μπουένος Άιρες πλημμύρισαν από μουσική μπαρόκ και τις άριες μιας σοπράνο και ενός βαρύτονου, προς μεγάλη έκπληξη των βιαστικών περαστικών.

Ορισμένοι σταματούσαν, έβγαζαν τα ακουστικά τους, τραβούσαν φωτογραφίες.

Ο διευθυντής ορχήστρας Πάμπλο Φολαντόρι, με σπουδές στο έγκριτο Theatre Colon του Μπουένος Άιρες, επέλεξε την όπερα “Υπηρέτρια Κυρά” (La Serva Padrona) του 1733 του Ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι.

Η πρώτη από τις δύο πράξεις της “Υπηρέτριας Κυράς” παίζεται σε έναν σταθμό και μετά οι μουσικοί μαζεύουν τα βιολιά και τα βιολοντσέλα τους για να ερμηνεύσουν τη δεύτερη πράξη της όπερας επτά σταθμούς πιο κάτω.

“Είναι ένα πείραμα, μια όπερα σε διαρκή κίνηση”, δηλώνει ο Φολαντόρι.

Είναι μια όπερα σε δύο πράξεις που έχει μεγάλη απήχηση και είναι σύντομη, τα οποία αποτελούν “απαραίτητες προϋποθέσεις για να την ανεβάσει κανείς σε έναν εναλλακτικό χώρο”, υπογραμμίζει επίσης ο νεαρός διευθυντής ορχήστρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40