search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40
MENU CLOSE

Aυτός ο αθλητής από την Βόρεια Κορέα είναι ο πιο στεναχωρημένος χρυσός Ολυμπιονίκης που έχει υπάρξει (Photos)

17.08.2016 11:31
Aυτός ο αθλητής από την Βόρεια Κορέα είναι ο πιο στεναχωρημένος χρυσός Ολυμπιονίκης που έχει υπάρξει (Photos)  - Media

Μαζί με τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη, αυτός ο Βορεοκορεάτης αθλητής έχει κερδίσει και έναν ακόμα τίτλο στο Ρίο – αυτόν του πιο λυπημένου νικητή μεταλλίου στους Αγώνες.

Ο Ri Se-Gwang, από την Βόρεια Κορέα, ήταν περιτρυγιρισμένος από χαμογελαστά πρόσωπα καθώς ήταν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού κέρδισε το χρυσό στο άλμα της ενόργανης.

Αλλά, παρόλο που ήταν μόλις ο τρίτος αθλητής της ενόργανης από την Βόρεια Κορέα που καταφέρνει να πάρει το χρυσό, από ότι φαίνεται αντιστεκόταν στο να εκφράσει την χαρά του.

Ο δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητής νίκησε τον Ρώσο Denis Albyazi, ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Ιάπωνας Kenzo Shirai κέρδισε το χάλκινο.

Τα χαμόγελα των άλλων δύο αθλητών ερχόταν σε δραματική αντίθεση με την έκφραση απογοήτευσης του Ri.

Βέβαια, ο αθλητής επέμεινε να λέει στους δημοσιογράφους: «Ήμουν γεμάτος χαρά γιατί σκεφτόμουν ότι μπόρεσα να φέρω μια αίσθηση νίκης στον ηγέτη μας».

Μερικοί που παρακολούθησαν τον τελικό υποστήριξαν ότι ο Βορεοκορεάτης εμφανίστηκε τόσο στεναχωρημένος γιατί θα έπρεπε τώρα να γυρίσει στην Πιονγκγιανγκ και στο έλεγχο και την δικτατορία του Κιμ Γινγκ Ουν.

Αξιωματούχοι από την Βόρεια Κορέα έχουν συνοδεύσει τους αθλητές στην Βραζιλία κάτω από τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης της χώρας τους.

Σύμφωνα με αναφορές αυτής της εβδομάδας, οι αξιωματούχοι κατασχέσαν από τους αθλητές κινητά Samsung, που δίνονταν σε όλους τους διαγωνιζόμενους στο Ρίο, εξαιτίας ανησυχιών ότι θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40