search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Απορρίφθηκε η έφεση της Google – Θα πρέπει να καταβάλει στη Ρωσία πρόστιμο 438 εκατ. ρούβλια

17.08.2016 12:25
Με πρόστιμο απειλεί η ΕΕ την Google - Media

 

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε υποβάλει η αμερικανική εταιρεία Google για το πρόστιμο που της επέβαλαν οι ρωσικές αρχές κρίνοντας ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά επειδή διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ που λειτουργούν με το Android, το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Στις αρχές του μήνα η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 438 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Παρόμοιες διαδικασίες εναντίον της Google έχουν κινηθεί σε πολλές άλλες χώρες ενώ η μία από τις τρεις έρευνες που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά συγκεκριμένα τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19