search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Γερμανός προπονητής που πέθανε σε τροχαίο στο Ρίο έχει σώσει ήδη 4 ζωές

18.08.2016 11:54
Γερμανός προπονητής που πέθανε σε τροχαίο στο Ρίο έχει σώσει ήδη 4 ζωές  - Media

 Τραγωδία έπληξε τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Γερμανός προπονητής του κανόε, Στέφαν Χέντσε, άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα θεραπείας νοσοκομείου του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μόλις στα 35 του χρόνια, ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από τροχαίο δυστύχημα με ταξί στο οποίο επέβαινε.

“Οι λέξεις δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στην περιγραφή των συναισθημάτων μας. Απόψε περνά σε δεύτερη μοίρα ο αθλητισμός, για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ”, αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Χέντσε που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο το 2004, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μετά το δυστύχημα και από τότε έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

“Η ΔΟΕ πενθεί την απώλεια ενός αληθινού Ολυμπιονίκη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στην οικογένεια του Στέφαν Χέντσε, τους φίλους του, τη γερμανική ομάδα. Θα τιμήσουμε αύριο τη μνήμη του, καθώς σε όλες τις εγκαταστάσεις οι γερμανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες”, είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έως το 2013 ήταν επικεφαλής της Γερμανικής επιτροπής.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, τα όργανα του Χέντσε έχουν σώσει τις ζωές 4 ανθρώπων.

«Η καρδιά, το συκώτι του και τα δύο νεφρά του έχουν επιτυχώς μεταμοσχευθεί. Έτσι έσωσε 4 ζωές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος από το Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. H οικογένεια του Χέντσε, που ταξίδεψε από το Ρίο μετά το ατύχημα, έδωσε την συγκατάθεση για να δωθούν τα όργανά τους για τις μεταμοσχεύσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:52