search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Μια πλατεία δίχως Σύνταγμα

14.06.2011 10:11
Μια πλατεία δίχως Σύνταγμα    - Media

Όλοι τα δίνουν όλα για την πλατεία: πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και παπάδες, λαός και Κολωνάκι, πρόεδροι, ακόμα και βασιλείς.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Όλοι τα δίνουν όλα για την πλατεία: πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και παπάδες, λαός και Κολωνάκι, πρόεδροι, ακόμα και βασιλείς. Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά βλέπω… μιαν επανάσταση που να ενώνει τόσο ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες και προσωπικότητες. Όλοι αγαπούν τους αγανακτισμένους, ακριβώς γιατί είναι… ανεξάρτητοι και κυρίως πολλοί. Όλοι εκδηλώνουν τη συμπάθειά τους προς τους αγανακτισμένους, γιατί λένε γράφουν ιστορία και όλοι επιθυμούν μια θέση στη φωτογραφία του κάδρου της. Ωστόσο, εκτός από αγανάκτηση, αυτό το κίνημα, παρά τις εντυπώσεις, τι άλλο μπορεί να προσφέρει, ποιες είναι οι δυνατότητές του, ποια η πραγματική του εμβέλεια και κυρίως ποια η θέση του για το μέλλον των μη αγανακτισμένων, αλλά όλων εκείνων των πολυπληθέστερων (επιτρέψτε μου) απογοητευμένων που προσμένουν μια λύση για το παρόν και το άμεσο μέλλον τους; Προφανώς η πλατεία ασκεί ακαταμάχητη γοητεία, χαρίζει απλόχερα άλλοθι επαναστατικότητας, βαφτίζει και εξαγνίζει αποπλανημένες ψυχές. Μοιάζει με ένδυμα one size και αυτό δεν προβληματίζει κανέναν. Αυτό που ενώνει τόσο ετερόκλητες πολιτικοκοινωνικές ομάδες είναι απλώς η έλλειψη Συντάγματος. Καθεμιά φιλοδοξεί να το συνθέσει η ίδια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:42