search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Xάκερ… μερακλής

15.06.2011 23:15
Xάκερ… μερακλής  - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι χάκερς συνήθως «χτυπάνε» συστήματα και κομπιούτερ με σκοπό το όφελος. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, το οικονομικό. Υπάρχουν και άλλοι όμως με πιο… μερακλίδικα γούστα.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι χάκερς συνήθως «χτυπάνε» συστήματα και κομπιούτερ με σκοπό το όφελος. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, το οικονομικό. Υπάρχουν και άλλοι όμως με πιο… μερακλίδικα γούστα.

Όπως ο 20χρονος Τρέβορ Χάργουελ από την Καλιφόρνια. Τεχνικός υπολογιστών σε τοπική εταιρεία, είπε ο άνθρωπος να αξιοποιήσει το πτυχίο και τις γνώσεις του. Να αποδείξει ότι δεν σπούδασε το αντικείμενο τσάμπα.

Χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές ικανότητές του, ο Τρέβορ έμπαινε σε υπολογιστές ανυποψίαστων (λέμε τώρα…) γυναικών και εγκαθιστούσε στα κρυφά ένα πρόγραμμα με το οποίο είχε πρόσβαση στο κομπιούτερ αλλά –κυρίως- στην web cam.

Μπορούσε από το σπίτι του να ενεργοποιεί τις κάμερες στους υπολογιστές και να τις περιστρέφει όπως ήθελε.

Έβγαζε φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσε τις κυρίες, μαζεύοντας πλούσιο υλικό. Και είχε και ιδιαίτερες προτιμήσεις. Έστελνε στους υπολογιστές που είχε «χακάρει» μήνυμα ότι το μηχάνημα έχει κάποια βλάβη και πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε ζεστό ατμό ώστε να καθαρίσει. Οι περισσότερες που έλαβαν το μήνυμα το θεώρησαν αληθινό (δεν φημίζονται και για το κοφτερό τους μυαλό) και πήγαιναν το κομπιούτερ στο μπάνιο. Άναβαν το ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που «χρειαζόταν» ο υπολογιστής για να λειτουργεί σωστά. Με την ευκαιρία, έπαιρναν και έναν μπανάκι. Τότε ο Τρέβορ τραβούσε άφθονο υλικό το οποίο αποθήκευε σε έναν κινητό σέρβερ και μετά το μετέφερε στον υπολογιστή του.

Η αστυνομία όταν τον συνέλλαβε βρήκε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο γυναικών. Άλλες γυμνές στο μπάνιο, άλλες ημίγυμνες την ώρα που άλλαζαν ρούχα κλπ.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό ήταν αν ο 20χρονος χάκερ το έκανε για να τις εκβιάσει αργότερα ή απλά έπαιρνε δουλειά για το σπίτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:14