search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Κόντρα κυβέρνησης με δημοσιογράφους, ΜΜΕ και κόμματα για την τραγωδία στην Αίγινα

19.08.2016 13:40
Μαξίμου για τηλεοπτικές άδειες: Ο Κουμουτσάκος εκβιάζει την Επιτροπή του διαγωνισμού - Media

 

Πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση, κόμματα και ΜΜΕ με κυβερνητικούς κύκλους να κάνουν λόγο για «αυτοεξευτελισμό» δημοσιογράφων για τα δημοσιεύματα γύρω από την τραγωδία της Αίγινας.

Το non paper της κυβέρνησης

«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις «φήμες» που δημοσιεύονται σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

«Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ», προσθέτουν οι ίδες πηγές και συνεχίζουν:

«Ο αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση.

Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε;

Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

ΝΔ: Η στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δείγμα αυταρχικής νοοτροπίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

Ποτάμι: Τους ενοχλεί ακόμα και η λέξη αλήθεια

«Τους ενοχλεί ακόμα και η λέξη αλήθεια» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ζαβλακωμένοι από την πολλή ηλιοθεραπεία οι κυβερνητικοί υπάλληλοι βάρδιας δε διαβάζουν πια ούτε τις ανακοινώσεις στις οποίες απαντούν (προφανώς από τις παραλίες).

Το Ποτάμι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του φερόμενου ως καπετάνιου αλλά και όσων δηλώνουν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο που προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε ποιος ήταν πραγματικά πού τις μοιραίες στιγμές. Και οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την αλήθεια, όπως είπαμε και επαναλαμβάνουμε. Εκτός αν η κυβέρνηση, που έχει πάρει διαζύγιο από τις πολιτικές αλήθειες, κηρύσσει πόλεμο πλέον σε όποιον αναφέρει έστω τη λέξη αλήθεια».

Οι απαντήσεις Πορτοσάλτε-Παπαπαναγιώτου

Οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου έκαναν λόγο για στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση.

«Γελάω με την κυβερνητική ανακοίνωση πέρι… αυτοεξευτελισμού μετά τα δημοσιογραφικά ερωτήματά μου για το δυστύχημα στην Αίγινα! Ανεξέλεγκτος πανικός…» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, o Άρης Πορτοσάλτε, προσθέτοντας: «Στοχοποιημένος για άλλη μια φορά από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ! Σύντροφοι, τελειώνει ο σανός μου φαίνεται…».

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου έγραψε σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Μετά την φασίζουσα ανακοίνωση – ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ δημοσιογράφων από Γραμματεία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και χυδαίο non paper! Οι αντιδράσεις δείχνουν φόβο. Έχουν κάτι να κρύψουν; Αντί της συγγνώμης, ήρθε ακόμα μεγαλύτερη χυδαιότητα και θρασυδειλία με μορφή non paper. Ουδείς εξήγησε το «συκοφαντικό» του ερωτήματός μου. Πάτος… Να μιλάνε για «δικαίωμα στον εξευτελισμό», αυτοί που ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ με τα έργα τους, ΙΔΕΕΣ και ανιδιοτελείς αγώνες, είναι τουλάχιστον γελοίο… Κάποιοι τυφλοπόντικες υπογείων και ανωγείων, καταφέρατε και φέρατε την Αριστερά στα μέτρα της μικρότητάς σας. Η ιστορία όμως δεν συγχωρεί. Κι ευτυχώς!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16